ИТН отново внася промени в Закона за референдумите. Това стана

...
ИТН отново внася промени в Закона за референдумите. Това стана
Коментари Харесай

От ИТН обвиниха ПП-ДБ в лъжа

ИТН още веднъж внася промени в Закона за референдумите. Това стана ясно по време на изказване на депутата от " ИТН “ Станислав Балабанов в Народното събрание, съобщи кореспондент на " Фокус " .

" Внесохме промени в Закона за директното присъединяване на жителите, които касаят произвеждането на референдумите в България. Преди три месеца порочната сглобка отхвърли и нашата воля, и тази на жителите ", сподели Балабанов.

" В плана съзнателно залагаме прагът за подписите да е 1/40, или 2,5% от хората с изборни права, почти 130 000 – 140 000 души, които да дадат своите подписи и референдумът да бъде наложителен за осъществяване. Друга смяна – срокът за Национален референдум - предлагаме срокът да бъде 6 месеца, както е в развитите европейски страни, а за локални референдуми – 5 месеца “, добави той.

В сегашния план за изменение се предлага обединен метод при двата типа референдуми, по модела за локалните референдуми.

" Смятаме, че по този начин отразяваме сериозна представителност ", акцентира депутатът от Има Такъв Народ. 

Станислав Балабанов упрекна ПП-ДБ в неистина:

" Това е наша борба от доста години насам. Искам да дам образец по какъв начин наподобяват лъжците и лицемерите в нашето Народно заседание. Разбрах от изявления в медиите, че ПП-ДБ ще вкарат техен план, който да трансформира Закона за директното присъединяване на жителите, безусловно изкопиран от законопроекта на Има Такъв Народ, против който те гласоподаваха " срещу “ и излизат предишния ден и споделят: " Ние, разчитайки на болшинството изпод – ГЕРБ и ДПС, ще променяме Закона за директното присъединяване и ще реформираме “. Не е ли лицемерно, сътрудници? Защо преди три месеца не гласувахте за нашия законопроект? “, сподели Балабанов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР