ИТН не работи за интересите на България в момента. Те

...
ИТН не работи за интересите на България в момента. Те
Коментари Харесай

Даниел Лорер: ИТН не работи за интересите на България, заради 6 млрд.лева хвърлят НС на боклука

ИТН не работи за ползите на България сега. Те съзнателно стопират работата на българското държавно управление поради парите за пътища. Това е най-безотговорното нещо. Това съобщи в изявление за " Тази заран " министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер.

" Наблюдаваме сценаристка методика на Има Такъв Народ още от началото. Политиката се прави с хрумвания, не с прищявки и стремежи ", акцентира той.

„ Ние преминахме през големи рецесии – при Коронавирус те не излязоха от държавното управление, тъй като нямаме здраве, инфлация - те не излязоха от държавното управление, тъй като имахме проблеми в енергетиката и поради цените на силата, войната в Украйна - те не излязоха от държавното управление поради политиката ни към Украйна или към Русия.

Решиха да излязат от държавното управление поради какво? Пътищата на България. Те желаят колосална цифра от 6 милиарда, които да бъдат изхарчени тази година за пътищата и това е повода те да хвърлят България в безпорядък. Аз в действителност недоумявам какво седи зад това ", разяснява Лорер.

Той изрази религия, че в Има Такъв Народ има разграничи хора и някои от тях могат да бъдат разсънен за същинския интерес на България.

" Оптимисти сме и имаме вяра в човешката природа. Надяваме се, че най-малко 12 души имат вярната мотивация ", добави Лорер, като предвижда предварителни избори, в случай че това не се случи. " Не купуваме депутати и съвест. Това, което вършат други партии, не би трябвало да се приписва на нас ", безапелационен бе министърът.

По думите му, не всички министри на Има Такъв Народ са подали оставките си. " Може би и при тях тече вътрешен спор.

Възможно е част от тези лица да останат в тима ни, защото сме имали градивни моменти в работата ни дотук ", уточни Лорер, като означи, че работата е вървяла извънредно добре с министъра на енергетиката Александър Николов и спортния министър Радостин Василев.

Той разяснява, че от Политическа партия към момента нямат закрепен претендент, който ще оглави вътрешно министерство при положение, че Бойко Рашков застане отпред на КПКОНПИ, каквато поръчка направи през вчерашния ден министър председателят Кирил Петков.

Лорер уточни още, че жена му е началник на политическия кабинет на вицепремиера и разгласи, че спор на ползи няма. Министърът назова обвиняванията за фамилни назначения в Министерски съвет, които Има Такъв Народ насочиха, " комфортни дъвки ".

" Възраждане " се самопредложиха за властта. Диалог по кардинални въпроси по точките, които те загатват, е неосъществим ", разяснява още Даниел Лорер.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР