ИТН не е напуснала правителството заради пари. През последните 24

...
ИТН не е напуснала правителството заради пари. През последните 24
Коментари Харесай

Николай Василев: Коалицията отиде прекалено далече в своя ляв популизъм

Има Такъв Народ не е напуснала държавното управление поради пари. През последните 24 часа приказвах с много сътрудници и другари, които от цялата тирада на Слави не са запомнили това, което той сподели бюджета, дълга, недостига, а това, което не се споделя - че Има Такъв Народ е напуснала поради пари. Това сподели някогашният вицепремиер и министър на стопанската система в държавното управление на Национална движение „Симеон Втори" и претендент за министър председател на „ ИТН “ Николай Василев в предаването „ Говори в този момент “ по Българска национална телевизия.

Според него обединението е можела да се разпадне по-рано поради характера на партиите в нея.

По думите му обединението е отишла прекомерно надалеч в своя ляв популизъм. „ Несъгласието с популистката, разхитителна бюджетна политика на страната е една от главните аргументи Слави да напусне обединението. Оказа се, че Слави е един от най-големите десни реформатори в страната “, добави Василев.

Актуализациите на бюджета и великодушните разходи не водят страната в вярната икономическа посока, безапелационен бе той. „ Най-лесното е страна да взема задължения и да ги харчи за каквото й падне, а след това бъдещи ръководещи да се оправят “, разяснява Василев по отношение на заложеният в актуализацията на бюджета 10 милиарда дълг.

Според него съвсем без значение е дали актуализацията ще мине или не. В ограниченията няма нищо антиинфлационно, акцентира Василев.

„ Сигурен съм, че парите за нарастване на пенсиите идват единствено от заеми и от Плана за възобновяване. Т.е. получаваме пари за ремонт на покрива и ги харчим за ваучър довечера “, изясни Василев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР