(ИТН) и съвместно внасят жалба в Конституционния съд

...
 (ИТН) и  съвместно внасят жалба в Конституционния съд
Коментари Харесай

Тошко Йорданов нарече управляващите нещастници, заедно с Възраждане атакуват поправките в основния закон в Конституционния съд

" " (ИТН) и " " взаимно внасят тъжба в Конституционния съд (КС), с която нападат всички 23 ремонти, които ръководещите одобриха в главния закон преди Коледа. 

" След като незабавно бяха признати поправките в Конституцията, ние от „ “ декларирахме, че ще предприемем дейности за обжалване в Конституционния съд. С нашите сътрудници от Има Такъв Народ, които безусловно стоят до нас, стигнахме до извода, че ще създадат същото. Екипите на „ “ и Има Такъв Народ ще работят и редом, и дружно по едно и също време в интервала около празниците и почивката на Народното събрание. Договорихме се в първия работен ден на новата сесия на Народното събрание да подпишем жалбата и да я внесем в Конституционен съд. Днес жалбата към този момент е подписана. 35 страници обосновка по безусловно всяка една от признатите и променение от това Народно заседание точки ", уточни. 

Тошко Йорданов  Тошко Йорданов Тошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 година назова ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи " нещастници " и счете, че поправките, които са приели в главния закон, потвърждават, че ръководещите не са демократично настроени. " Още когато тази сглобка съобщи, че ще пипа Конституцията, казахме, че това е неприятна концепция и ще я нападаме в съда. Атакуваме всяко едно нещо, което предложиха. За изцяло творчество те получиха голяма двойка. Това не е единствено мнение на двете ни парламентарни групи, а и на всички професионални гилдии в региона на правото, в това число на обичаната им Венецианска комисия, която ги унищожи. За първи път две партии работиха редом и по едно и също време. Надяваме се Конституционен съд да си влезе в ролята и да не се бави. Ще е забавно да забележим има ли политическо въздействие в Конституционен съд в този миг. Опитват се да вкарат политически лица като конституционни съдии, което е извънредно доказателство за демократичността на тези нещастници от ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи ", добави той.

Юристът и народен представител от " " Петър Петров е индивидът, изготвил жалбата до Конституционен съд. По думите му, признатите от ръководещите промени, не са в компетентността на нормално Народно заседание. " Двете парламентарни групи изготвихме стимулирано искане, с което апелираме всички 23 параграфа, които трансформираха Конституцията. Считаме, че са налице фундаментални нарушавания на главния закон както във връзка с неналичието на подготвеност на това Народно заседание да прави такива промени във формата на държавно ръководство, по този начин и във връзка с нарушаване на процедурите и периодите за приемането на сходни оферти. Също и по отношение на нарушаване на главните правила, въздигнати от Конституцията, като правилото на правовата страна, правилото на разделяне на управляващите, правилото за самостоятелност на правосъдната система и правилото за баланс и взаимно управление сред трите управляващи. Всички те са нарушени и поругани от признатия и обнародван преди Коледа законопроект. Това, което ни отличава от настояването на президента, е, че за разлика от него, ние оспорваме сърцевината на конституционните промени, точно тези в глава „ Съдебна власт “. Ще го внесем през днешния ден в Конституционен съд и се надяваме той да анулира всички 23 параграфа на признатия законопроект от 20 декември. Промените в правосъдната власт не могат да бъдат направени от нормално Народно заседание. По създание орязването на пълномощията на основния прокурор, разделянето на Висшия правосъден съвет и основаването на нови управителни органи, смяната на мандатите на ръководителите в правосъдната власт и смяната на смисъла на тези управителни фигури в правосъдната власт не може да бъде осъществено от нормално Народно заседание. То трансформира и салдото сред управляващите и опцията за съвместен надзор сред тях. Орязването на пълномощията на президента, който по Конституция има ролята на балансьор сред трите управляващи, е значително нарушаване на Конституцията ", разяснява той.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР