ИТН и Български възход са с под 3%, за мен

...
ИТН и Български възход са с под 3%, за мен
Коментари Харесай

ПП-ДБ води с процент на ГЕРБ-СДС, нова коалиция е на бариерата, сочи проучване

ИТН и " Български напредък " са с под 3%, за мен те са потънали, разгласи шефът на ЦАМ Юлий Павлов

„ Продължаваме промяната-Демократична България “ получава 25,7% от вота измежду евентуалните гласуващи, а ГЕРБ-СДС – 24,7%. Това сочи социологическо проучване на Центъра за разбори и маркетинг (ЦАМ) . То бе показано в БТА-София от шефа на ЦАМ Юлий Павлов.

Според него ПП-ДБ евентуално ще победи на вота и то с по-голяма разлика . Фактор в тази посока ще са гласовете от чужбина, които социологията не регистрира. А българите зад граница дават към 25-30 хиляди гласа повече за ПП-ДБ спрямо ГЕРБ-СДС, уточни Павлов.

Освен това по традиция „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ покачвали вота си в последните дни на акцията.

Трябва въпреки всичко да се изчака последната седмица , застрахова се Юлий Павлов.

На трета позиция съгласно проучването на ЦАМ е Движение за права и свободи с 13,8%, а на четвърта е „ Възраждане “ с 12,5%.  Още една групировка прескача бариерата за влизане в Народното събрание. Това е „ Българска социалистическа партия за България “ с 8,1%.

На ръба е новата коалиция „ Левицата “ - тя е с тъкмо 4% . Вероятността да влезе Народното събрание е 50 на 50, счита Юлий Павлов.

„ ИТН “ е с 2,9%, а „ Български напредък “ - с 2,8%. За мен те са „ потънали “, сподели шефът на ЦАМ, давайки да се разбере, че те надали ще прескочат бариерата.

Национална движение „Симеон Втори" получава 1,2%, останалите обединения са с под половин %, изясни Юлий Павлов.

Според него изборната интензивност ще е близка до тази на последните парламентарни избори , като по-вероятно е тя да е малко по-ниска. 

Изследването е национално представително , направено е в интервала 16 – 19 март измежду 1020-тина индивида, с директно стандартизирано изявление " лице в лице ", статистическата неточност при дялове от 40-50% е към 3% уточни шефът на ЦАМ. То било " по лична поръчка и със лично финансиране ". 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР