ИТН гръмнаха с голяма изненада при кого ще търсят подкрепа

...
ИТН гръмнаха с голяма изненада при кого ще търсят подкрепа
Коментари Харесай

Бомба от ИТН: гръмнаха с голяма изненада при кого ще търсят подкрепа за кабинет!

Има Такъв Народ гръмнаха с огромна изненада при кого ще търсят поддръжка за кабинет! „ ИТН “ стартира совалките за кабинет. Изненадата е цялостна. Първите диалози ще са с отломките от „ Величие “, оповестява Стандарт нюз. Има Такъв Народ плануват да проведат три срещи с депутати в 50-ото Народно заседание в утрешния ден, откакто президентът Румен Радев връчи на партията на Слави третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление.

Тошко Йорданов даде обещание диалозите с останалите партии и самостоятелните депутати да стартират още от вторник, а до края на седмицата да стане ясно дали ще има ли кабинет.

.

По думите на Йорданов, има вяра за сформиране на държавно управление, колкото и дребна да е тя. Тошко Йорданов добави още, че има вяра в здравия разсъдък.

 по-рано през днешния ден президентът Румен Радев връчи третия мандат за сформиране на държавно управление на Има Такъв Народ.

Още през днешния ден от Има Такъв Народ изпратиха предложения за диалози до 39-те самостоятелни депутати.

Бомба от Има Такъв Народ: гръмнаха с огромна изненада при кого ще търсят поддръжка за кабинет! 29.07.24 16:58 Сигнал!: Брутална търговия на черно с молби за помощи 29.07.24 16:35 ИЗВЪНРЕДНО!: Огнен пъкъл в София, горят хранилища за електроника 29.07.24 16:18 Кристиян Мицкоски с ненавист: Гражданите ни ще скъсат БГ паспортите щом Северна Македония влезе в Европейски Съюз 29.07.24 15:58 Проф. Янаки Стоилов пред SafeNews: Реформите не са аритметика 29.07.24 15:45

Председателят Движение за права и свободи и на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски разгласи, че групировката му няма да взе участие в договарянията за третия мандат.

От ГЕРБ най-вероятно ще се явят, само че Борисов и депутатите му неведнъж до момента са заявявали позицията си, че няма да поддържат кабинет с третия мандат.

„ Парламентарната група на Движение за права и свободи няма да взе участие в договаряния за сформиране на кабинет с третия мандат, не тъй като не имаме вяра в нуждата от това България да има устойчиво и отговорно държавно управление, а в противен случай – тъй като не одобряваме с на ниска цена популизъм и клишета да се губи скъпо политическо време на страната. Празното говорене на Има Такъв Народ, което демонстрира политическата им отпадналост и напъните на краткотрайния жител на “Дондуков “ 2 са реплика на политика и неявяване на отговорност пред хората. Освен това ние сме безапелационни – не можем да работим с проруската партия “Възраждане ” и това за нас е единствената, непристъпна алена линия„, сподели Делян Пеевски.

Така в случай че тези две групи с общо 90 народни представители бъдат изключени от сметките, на Има Такъв Народ ще им е нужна поддръжката и на ПП-ДБ, и на „ Възраждане “, с цел да осъществят мандата. Което свежда възможностите за триумф до нула.

За утрешния ден са планувани три срещи.

Най-напред за 11:00 часа от Има Такъв Народ имат намерение беседват с самостоятелните депутати от „ Величие “, които са в лагера на Ивелин Михайлов. Това са Юлиана Матеева, Павлин Петров, Росица Калинова, Красимира Катинчарова, Лариса Савова и Ирена Негинова.

За 13:30 часа е планувана среща с другите депутати от разпадналата се „ Величие “ – Николай Марков, Росина Калинова, Христо Борисов, Дарин Георгиев, Георги Куков, Етиен Леви, Виктория Василева, както и самостоятелният народен представител Калоян Методиев.

В 16:00 часа представителите на Има Такъв Народ ще беседват с самостоятелните депутати от Движение за права и свободи.

 

 

Източник – Стандарт

 

Още вести четете в: България, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР