ИТН днес заявиха, че не са протестна партия, а антисистемна,

...
ИТН днес заявиха, че не са протестна партия, а антисистемна,
Коментари Харесай

Калоян Методиев: Не е ясно дали ИТН иска да управлява тяхно правителство

" Има Такъв Народ през днешния ден обявиха, че не са протестна партия, а антисистемна ", съобщи пред БНР политологът Калоян Методиев от институт РЕГО и добави, че това дава различен ракурс на " истината, която беше сменена във връзка с случилото се от вдигнатия пестник (началото на юлските митинги през 2020-а, когато президентът Румен Радев излезе в дигнат пестник от президентството и отиде при събралите се протестиращи - б.р.) насам ":

" Вече влизаме в хипотезата, че би трябвало да се стабилизира страната, тъй като ни тласкат към безпорядък. Липса на институции - това е вратата за безконтролната корупция сега.... Вървим към нови предварителни избори, които могат да родят още по-големи чудовища.... Без държавно управление отиваме към безпорядък ".

Политологът акцентира, че Има Такъв Народ са от обединенията, които са се подигравали на имунизирането против Covid:

" България е измежду най-слабо имунизираните страни, хората не желаят да се имунизират, а ни чака нова Covid вълна след месец-два ".

Според Методиев отношението на водача на " ИТН " и на така наречен сценаристи към депутатите от партията им е като към лакеи:

" Второ - отношението към останалите политически субекти беше като към малоумни. Не единствено през днешния ден, а и цялата седмица заявяваха " подкрепяте ни, гласувате каквото ви кажем, нямате право на лично мнение, вие сте в политиката, с цел да ни обслужвате. Третото нещо е отношението им към политическия развой, който бих определил като каране без правила ".

Той акцентира, че отношението на Тошко Йорданов и Филип Станев към публицистите, отразяващи конференцията, е било обидно, менторско и с насмешка с физическите характерности на някои от присъстващите.

Методиев беше безапелационен, че не чака да има договаряния на Има Такъв Народ с която и да е партия за сформиране на държавно управление.

Според него тази конференция на Има Такъв Народ демонстрира, че са изплашени.

Коментарът на политолога за възможностите да бъде гласувано в Народното събрание държавно управление, препоръчано от Има Такъв Народ, беше: " Ако има някой политически самоубиец да подписва празен чек и да го поддържа, апелирам! Дотук единствено Мая Манолова и нейната групировка са декларирали поддръжка ".

По думите му не е ясно дали и самите Има Такъв Народ желаят да ръководи тяхно държавно управление.

" Единственият късмет е да се стигне до връчване на трети изследователски мандат за сформиране на кабинет ", счита Калоян Методиев и посочи, че и Българска социалистическа партия, и " Демократична България " имат подготвеност за това - имат цели, имат и управнически стратегии.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР