ИТН даде заявка да бъде максимално диалогична и комуникативна, а

...
ИТН даде заявка да бъде максимално диалогична и комуникативна, а
Коментари Харесай

От ИТН обещаха диалог и консултации с другите партии за нов кабинет

ИТН даде поръчка да бъде оптимално диалогична и отзивчива, а също и да организира диалози с други парламентарни групи за възможна поддръжка на предстоящ кабинет.  

" В последните дни демонстрираме с всичките си думи и дейности, че безусловно осъзнаваме това, което лежи на нашите рамене ", коментира пред публицисти един от сценаристите в шоуто на Слави Трифонов - Ивайло Вълчев, определен за депутат в новия парламент в отговор на въпрос за готовността на Има Такъв Народ за вдишване на отговорността за сформиране на държавно управление.

Той изясни, че към този момент са си създали изводите и оттук нататък нещата, които би трябвало да бъдат обявявани в Народното събрание, ще бъдат обявявани там, а нещата които би трябвало да бъдат оповестени след диалог с другите парламентарни групи, първо те ще ги научат.
" Ние ще споделяме по метода, по който е дължим ", съобщи Вълчев и добави, че сигурно ще бъдат оптимално диалогични и отзивчиви.
Вълчев изясни, че на следващия ден поради значимостта на деня и неговия параден темперамент, най-вероятно единствено ще бъде конкретизирано, по кое време ще се случват диалозите с останалите парламентарни групи в състава на 46-ото Народно събрание за поддръжка на възможен предстоящ проектокабинет, излъчен от Има Такъв Народ.

Парламентарната група на " ИТН " /ИТН/ се събра в дребното НДК през днешния ден. По мотив срещата Вълчев единствено уточни че тя е " най-нормално виждане " на членовете на парламентарната група преди началото на новия парламент. Той отклони въпросите за номинацията на партията за предстоящ ръководител на Народното събрание с думите " Още на следващия ден, след началото на съвещанието ще знаете това. По същия метод отхвърли да отговори и кое ще е предлагането на партията за нов министър-председател след отдръпването на кандидатурата на Николай Василев предходната седмица. Името му ще бъде оповестено там, където му е мястото, сподели Вълчев.

Мика Зайкова, на която още веднъж се пада ролята да открие първото съвещание на новото Народно заседание като най-възрастният народен представител показа, че още не си е подготвила речта. " С избора, който направи българският народ, ни сподели доста тъкмо какво желае ", означи тя и добави, че надписът " Съединението прави силата " продължава да е формулата за триумф.

" Изборът е демократична процедура, само че хайде да не прекаляваме с използването на тази процедура, да седнем и да си свършим работата. Да си структурираме Народното събрание, да си изберем държавно управление и да заработим за хората, тъй като те това чакат ", добави тя.

По въпроса за новия ръководител на Народното събрание Мика Зайкова съобщи, че поддържа изцяло Ива Митева. По думите й тя е превъзходен правист. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР