ITF W60+H Рим, първи кръгИзабелла Шиникова – Анджелика Раги 7-6(1),

...
ITF W60+H Рим, първи кръгИзабелла Шиникова – Анджелика Раги 7-6(1),
Коментари Харесай

Шиникова записа двусетов успех на старта в Рим


ITF W60+H Рим, първи кръг

Изабелла Шиникова – Анджелика Раги 7-6(1), 6-4

Изабелла Шиникова стартира присъединяване си на шампионата на ITF в Рим с чиста победа над представителката на домакините Анджелика Раги (№556). Българката изостана с два пробива при започване на откриващия сет, само че последователно обърна развоя на мача и изцяло справедливо откри място в идната фаза.

Там нейна съперничка ще бъде петата сложена Виктория Касинцева (№157) или Верена Мелис (№582).

Шиникова направи повече двойни неточности (6-2), само че все пак бе доста по-резултатна на начален удар (47-36). Българката завоюва 56% от точките си на първи сервис (34/61) и осъществя шест от дванадесетте си точки за пробив (50%), до момента в който Раги оползотвори единствено четири от своите двадесет брейкпойнта (25%).

Двубоят не стартира по никакъв начин добре за Шиникова, защото Раги осъществя два поредни пробива и натрупа задатък от 4-1. Втората ни ракета обаче усъвършенства доста представянето си и съумя да възвърне равенството, а след това и да реализира поврат за 6-5. Опонентката ѝ обаче не ѝ разреши да стигне до решителен брейк и по този начин се стигна до тайбрек.

В него конспирация на процедура нямаше, защото Шиникова съумя относително елементарно да натрупа удобна преднина от 5-0. Раги прекъсна серията ѝ, само че не за дълго, защото втората ни ракета бързо си върна самодейността и завоюва откриващата част със 7-6(1).

Втората част стартира по подобен сюжет, само че при разменени функции. Този път Шиникова бе тази, която записа два следващи пробива и поведе с 5-2. Двубоят изглеждаше съвсем завършил, само че Раги върна интригата като понижи изоставането си на 5-4. В десетия гейм обаче Шиникова избави три поредни точки за пробив и завоюва подаването си, а дружно с него и мача, оформяйки крайното 7-6(1), 6-4 след час и половина на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР