ITF W15 Букурещ, осминафиналЙоана Константинова – Елена Бертеа 6-3, 3-6,

...
ITF W15 Букурещ, осминафиналЙоана Константинова – Елена Бертеа 6-3, 3-6,
Коментари Харесай

Константинова с нова победа и четвъртфинал в Букурещ


ITF W15 Букурещ, осминафинал

Йоана Константинова – Елена Бертеа 6-3, 3-6, 6-4

Йоана Константинова записа нова победа на ITF W15 шампионата в Букурещ, достигайки до четвъртфиналите откакто се наложи над представителката на домакините Елена Бартеа. Във втория сет в играта на тийнейджърката настъпи неочакван спад, само че в останалата част от мача тя надигра своята съперничка и в последна сметка изцяло справедливо стигна до упеха.

Следващата съперничка на Константинова ще бъде Денис Хърдинкова (№1392).

Единственият ас в мача бе дело на Бартеа, като Константинова направи и повече двойни неточности (3-5), само че все пак българката имаше голямо предимство във връзка с извоюваните на първи сервис точки (46-26). Константинова бе съвсем безупречна при точките си за пробив, реализирайки 9 от 11 (82%), до момента в който Бартеа оползотвори осем от 20-те си брейкпойнта (40%).

Мачът стартира вихрено за Константинова, която реализира два поредни брейка и натрупа удобен задатък от 4-0. Бартеа съумя да върне един от пробивите, само че българката прекъсна стремежа ѝ и направи резултата 5-2 в своя изгода. Въпреки напъните на съперничката си Константинова задържа своята преднина и се наложи с 6-3.

Вторият сет мина по изцяло подобен сюжет, само че при разменени функции. Този път Бартеа бе тази, която поведе с 4-0, преди Константинова да редуцира пасива си на 4-2. Румънката обаче записа нов брейк и в последна сметка изравни резултата в дуела след 6-3.

Началото на заключителния сет бе отлично за Константинова, която осъществя два ранни брейка и поведе с 3-0, като след това резервира преднината от три гейма при 5-2. Бартеа обаче бе решена да се бори до дъно и също проби, намалявайки резултата на 5-4. Българката обаче не разреши на участващата с „уайлд кард“ тениситка да върне и втория пробив и завоюва идващото си подаване, триумфирайки с 6-3, 3-6, 6-4 след тъкмо три часа игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР