ITF W100 Вийсбаден, осминафиналВиктория Томова – Ева Лис 6-7(3), 4-6Виктория

...
ITF W100 Вийсбаден, осминафиналВиктория Томова – Ева Лис 6-7(3), 4-6Виктория
Коментари Харесай

Виктория Томова отпадна на осминафинал във Вийсбаден


ITF W100 Вийсбаден, осминафинал

Виктория Томова – Ева Лис 6-7(3), 4-6

Виктория Томова завърши присъединяване си на ITF W100 шампионата във Вийсбаден след проваляне в два сета от международната №283 Ева Лис. Мачът можеше да се развие по напълно друг метод, защото българката имаше късмет да завоюва и двата сета, само че за жалост не съумя да се възползва от разкрилите се пред нея благоприятни условия.

Двубоят стартира чудесно за Томова, която проби още в самото начало, след което съумя да натрупа преднина от 3-1. Впоследствие обаче в играта на българката настъпи сериозен спад и това разреши на Лис да осъществя два поредни брейка, осъществявайки поврат за 5-3. Томова обаче съумя да изравни, а след това се стигна до тайбрек, в който първата ни ракета поведе с 3-2. Веднага по-късно обаче Лис направи серия от пет следващи извоювани точки и завърши първи сет при 7-6(3).

Вторият сет също бе доста оспорван, като съперничките си размениха по два пробива за 4-4. Лис обаче осъществя нов брейк, който съумя да затвърди, спечелвайки десетия ггейм, и по този метод победи със 7-6(3), 6-4 след 1 час и 43 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР