ITF M25 Тбилиси, първи кръгАлександър Лазаров – Саба Пурцеладзе 7-6(5),

...
ITF M25 Тбилиси, първи кръгАлександър Лазаров – Саба Пурцеладзе 7-6(5),
Коментари Харесай

Успешно начало за Александър Лазаров на турнира в Тбилиси


ITF M25 Тбилиси, първи кръг

Александър Лазаров – Саба Пурцеладзе 7-6(5), 6-2

Александър Лазаров стартира присъединяване си на ITF M25 шампионата в Тбилиси с двусетов триумф над 660-ия в ранглистата Саба Пурцеладзе. Поставеният под №3 българин трябваше да постави съществени старания в откриващия сет, само че по-късно изрично надигра предствителя на домакините и не позволи изненада.

Опонент на Лазаров на осминафинала ще бъде международният №724 Иван Лютаревич.

Четвъртата ни ракета записа по-малко асове (5-10), само че за сметка на това направи по-малко двойни неточности (2-4) и завоюва 82% от точките си на първи сервис (32/39). Лазаров беше безукорен при възможностите си за пробив, като осъществя и двата брейкпойнта, до които доближи, до момента в който Пурцеладзе бе на другата прекаленост и не съумя да оползотвори нито една от двете си благоприятни условия.

Първият сет бе изцяло равносилен, като и двамата съперници бяха доста солидни на сервис и никой от тях не съумя да стигне до брейкпойнт. Така се стигна до тайбрек, в който Лазаров съумя да осъществя доста значим мини-брейк за 6-4. Пурцеладзе понижи резултата, само че българският тенисист резервира водачеството и надви със 7-6(5).

Вторият сет стартира доста по-добре за Лазаров, който реализира ранен пробив и съумя да натрупа задатък от 3-1. Пурцеладзе редуцира пасива си, само че това бе последният положителен миг за него в дуела. Лазаров бързо си върна самодейността и последва още един брейк от негова страна, с който оформи крайното 7-6(5), 6-2 след час и половина игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР