ITF M25 Пирот, осминафиналГабриел Донев – Домагой Билйеско 5-7, 6-2,

...
ITF M25 Пирот, осминафиналГабриел Донев – Домагой Билйеско 5-7, 6-2,
Коментари Харесай

Донев е на четвъртфинал в Пирот след обрат


ITF M25 Пирот, осминафинал

Габриел Донев – Домагой Билйеско 5-7, 6-2, 7-5

Габриел Донев се класира за четвъртфиналите на M25 шампионата в Пирот след поврат против международния №885 Домагой Билйеско. Българският позволи поврат в самия завършек на първия сет, само че в останалата част от мача превъзхождаше съперника си и откри място измежду най-хубавите осем в конкуренцията.

Следващият му конкурент ще бъде петият подложен Корентен Деноли (№517).

Донев бе доста покрай спечелването на първия сет, откакто проби за 5-4. Българинът обаче не съумя да се възползва от разкрилата се пред него опция и равенството още веднъж бе възобновено. Билйеско изигра най-силния си интервал от мача, като в последните три гейма от сета даде единствено една точка, като по този метод се наложи със 7-5.

Това обаче не обезвери Донев, който при започване на втория сет на два пъти проби сервиса на хърватина и натрупа задатък от 4-1. Световният №885 редуцира пасива си, само че не за дълго, защото българският тенисист записа още един брейк и изравни резултата в мача след 6-2.

Третият сет стартира много зле за Донев, който позволи ранен пробив и изостана с 0-3. Впоследствие обаче българинът усъвършенства доста представянето си и съумя да възвърне равенството. Краят на третия сет бе като този на първия, само че с разменени функции – Билйеско водеше с 5-4, само че Донев записа серия от три следващи спчелени гейма, триумфирайки с 5-7, 6-2, 7-5 след 2 часа и 40 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР