ITF M15 Созопол, полуфиналАлександър Донски – Себастиан Гима 3-6, 6-4,

...
ITF M15 Созопол, полуфиналАлександър Донски – Себастиан Гима 3-6, 6-4,
Коментари Харесай

Александър Донски отпадна на полуфинал в Созопол


ITF M15 Созопол, полуфинал

Александър Донски – Себастиан Гима 3-6, 6-4, 3-6

Александър Донски завърши присъединяване си на ITF М15 шампионата в Созопол след проваляне от 579-ия в ранглистата Себастиан Гима. Българският тенисист изигра доста мощен втори сет, само че това не му бе задоволително за триумф против седмия подложен и не съумя да доближи до мача за трофея.

След равностойното начало Гима съумя да пробие пръв, след което затвърди брейка за 4-2. Донски редуцира пасива си, само че не за дълго, защото румънецът завоюва следавщото си подаване, а след това българският тенисист позволи поврат от 40-0 и съперникът му осъществя решителен пробив за 6-3.

Вторият сет стартира по подобен метод, само че при разменени функции – в първите четири гейма и двамата завоюваха подаванията си, след което Донски записа първия брейк и съумя да натрупа задатък от 6-4. Въпреки напъните на международния №579 българинът запази преднината си и изравни резултата в мача след 6-4.

В началото на заключителния сет двамата си размениха по един пробив, като след това равенството се резервира до 3-3. Донски обаче не съумя да задържи положителния си темп и Гима завърши мача със серия от три следващи извоювани гейма, триумфирайки с 6-3, 4-6, 6-3 след 2 часа и 18 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР