ITF M15 Созопол, осминафиналАлександър Донски – Богдан Бобров 6-3, 7-6(2)Александър

...
ITF M15 Созопол, осминафиналАлександър Донски – Богдан Бобров 6-3, 7-6(2)Александър
Коментари Харесай

Александър Донски елиминира първия поставен в Созопол


ITF M15 Созопол, осминафинал

Александър Донски – Богдан Бобров 6-3, 7-6(2)

Александър Донски изигра доста мощен мач на ITF M15 шампионата в Созопол и доближи до четвъртфиналите откакто в профил лидера на схемата Богдан Бобров (№439). Българският тенисист сподели, че от време на време ранкингът в действителност е единствено число и не позволи нито един пробив, достигайки до изцяло подобаващ триумф.

Следващият му конкурент ще бъде 910-ият в ранглистата Олаф Пичковски, който по-рано през днешния ден победи Илиян Радулов (6-2, 6-2).

Донски направи повече двойни неточности (3-1), само че за сметка на това пласира повече асове (3-2) и завоюва 83% от точките си на първи сервис (33/40). Българинът осъществя единствено един от седемте си брейкпойнта (14%), само че даже това се оказа задоволително, защото отрази и трите точки за пробив, до които Бобров съумя да доближи.

Донски стартира доста по-добре мача, като съумя да пробие пръв и да поведе безапелационно с 4-1. Бобров опита да играе по-офанзивно и да притисне българинът, само че той бе квалифициран за това и даде единствено две точки в идващите си два сервис гейма, вземайки преднина в мача след 6-3.

Вторият сет бе изцяло равносилен, като никой от съперниците не съумя да пробие, въпреки че Донски имаше няколко благоприятни условия да го стори. В последна сметка се стигна до тайбрек, в който българинът превъзхождаше доста своя конкурент и завърши мача със серия от четири следващи извоювани точки, оформяйки крайното 6-3, 7-6(2) след 1 час и 35 минути игра.

По този метод Донски остана единственият български представител в главната скица, откакто Илиян Радулов, Пьотр Нестеров, Янаки Милев и Габриел Донев отпаднаха на осминафиналите.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР