ITF M15 София, първи кръгСимон-Антони Иванов – Матю Доналд 6-4,

...
ITF M15 София, първи кръгСимон-Антони Иванов – Матю Доналд 6-4,
Коментари Харесай

Чиста победа за Симон-Антони Иванов на старта в София


ITF M15 София, първи кръг

Симон-Антони Иванов – Матю Доналд 6-4, 7-5

Един от българските представители на шампионата на ITF в София – Симон-Антони Иванов, стартира присъединяване си в конкуренцията с двусетов триумф над намиращия се на 1692-ра позиция в ранглистата Матю Доналд. Седмият подложен бе в доста сложна обстановка във втория сет, когато позволи ранен пробив, само че все пак съумя да си върне контрола върху мача и да стигне до триумфа.

Опонент на Иванов на осминафинала ще бъде спечелилият от конфликта сред Виктор Марков и северномакедонеца Томислав Йотовски.

Иванов позволи по-малко двойни неточности от своя конкурент (5-8), като в това време завоюва 64% от точките си на първи сервис (21/33). Българинът осъществя пет от осемте си брейкпойнта (63%), до момента в който Доналд оползотвори три от своите пет шанса за пробив (60%).

Мачът стартира вихрено за Иванов, който записа два поредни пробива и натрупа удобен задатък от 4-0. Сетът изглеждаше изцяло решен, откакто българинът задържа тази разлика при 5-1, само че Доналд бе решен да се бори до дъно. Чехът върна интригата като проби сервиса на Иванов, след което затвърди брейка за 5-4. Представителят на домакините обаче прекъсна серията му тъкмо в точния момент и се наложи с 6-4.

Противно на развиването на играта до този миг, във втория сет Доналд стигна до ранен брейк и поведе с 4-1. При 3-5 обаче Иванов реализира зрелищен поврат и още веднъж направи серия от четири следващи извоювани гейма, триумфирайки с 6-4, 7-5 след 1 час и 46 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР