ITF M15 София, първи кръгАлександър Лазаров – Симеон Терзиев 6-3,

...
ITF M15 София, първи кръгАлександър Лазаров – Симеон Терзиев 6-3,
Коментари Харесай

Лазаров започна с убедителен успех в София


ITF M15 София, първи кръг

Александър Лазаров – Симеон Терзиев 6-3, 6-3

Александър Лазаров се класира за осминафиналите на М15 шампионата в София след победа в два сета над участващия с „уайлд кард“ Симеон Терзиев. И двата сета започнаха равностойно, само че поставеният под №1 Лазаров отбрани реномето си на любимец за купата и последователно откри надзор върху мача, достигайки до триумфа след 75 минути на корта.

В идната фаза четвъртата ни ракета ще се изправи против различен българин в лицето на Никола Коячев или Самуил Конов.

Лазаров записа повече асове (6-2) и не направи нито една двойна неточност в хода на дуела, като в това време завоюва 79% от точките си на първи сервис (19/24). Поставеният под №1 осъществя четири от седемте си точки за пробив (57%), до момента в който Терзиев съумя да оползотвори единствения брейкпойнт, който се откри пред него.

Терзиев на два пъти поведе първоначално, само че Лазаров не му разреши да се откъсне в резултата. Постоянството на първия подложен се отплати и той осъществя първия брейк в дуела, който след това затвърди за 4-2. Терзиев едуцира пасива си, само че Лазаров бързи си върна самодейността, след което завърши деветия гейм със серия от три безответни точки и реализира нов пробив, като по този метод се наложи с 6-3 в първата част.

Терзиев проби при започване на втория сет, само че това не разколеба четвъртата ни ракета, който върна брейка и обърна резултата. Участващият с „уайлд кард“ тенисист възвърне равенството, само че не за дълго. Лазаров още веднъж стартира да управлява разиграванията и на процедура реши дуела, като загуби единствено три точки в идващите три гейма и поведе безапелационно с 5-2. Водачът на схемата успа да запази тази разлика и по този метод оформи крайното 6-3, 6-3.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР