ITF M15 София, четвъртфиналСимон-Антони Иванов – Леонид Шейнгезихт 6-2, 6-3Симон-Антони

...
ITF M15 София, четвъртфиналСимон-Антони Иванов – Леонид Шейнгезихт 6-2, 6-3Симон-Антони
Коментари Харесай

Иванов достигна до полуфиналите в София


ITF M15 София, четвъртфинал

Симон-Антони Иванов – Леонид Шейнгезихт 6-2, 6-3

Симон-Антони Иванов се класира за полуфиналите на шампионата на ITF в София след безапелационна победа над Леонид Шейнгезихт. Седмият в схемата изигра нов мощен мач на шампионата в столицата и владееше самодейността през целия дуел, нареждайки се изцяло справедливо измежду четиримата най-хубави в конкуренцията.

Опонент на Иванов в борбата за място на финала ще бъде 981-вия в ранглистата Влад Андрей Данчу.

Единственият ас в мача бе дело на Иванов, който завоюва 78% от точките си на първи сервис (21/27). Световният №702 оползотвори четири от седемте си шанса за пробив (57%), до момента в който Шейнгезихт осъществя един от своите четири брейкпойнта (25%).

Двубоят стартира отлично за Иванов, който на процедура реши първия сет, като записа два поредни брейка и натрупа удобен задатък от 5-0. Шейнгезихт прояви борбеност и върна един от пробивите, само че седмият подложен не разреши на съперника си да заплаши водачеството му и завоюва откриващата част с 6-2.

Началото на втория сет бе много по-равностойно, като Иванов на три пъти поведе, само че този път Шейнгезихт не му разреши да стигне до ранен пробив и да се откъсне в резултата. Въпреки напъните на квалификанта обаче международният №702 съумя още веднъж да пробие сервиса му, след което още веднъж завоюва подаването си за крайното 6-2, 6-3 след 74 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР