ITF M15 Монастир, финалАлександър Донски – Теренс Атманe 6-2, 5-7,

...
ITF M15 Монастир, финалАлександър Донски – Теренс Атманe 6-2, 5-7,
Коментари Харесай

Александър Донски с втора титла на сингъл след триумф в Монастир


ITF M15 Монастир, край

Александър Донски – Теренс Атманe 6-2, 5-7, 6-3

Александър Донски завоюва втората си ITF купа на сингъл след успех над 617-ия в ранглистата Теренс Атмане на финала в Монастир. Българинът позволи поврат във втория сет, откакто бе единствено на три точки от успеха, само че в останалата част от мача надигра изрично своя конкурент. Така Донски завоюва втора купа на сингъл в кариерата си, откакто през 2019 година победи на M15 шампионата в Претория (ЮАР).

В резултат от днешния триумф той ще се изкачи с към 80 позиции в ранглистата и ще запише ново рекордно класиране. До момента най-високият му ранкинг е №563.

Донски бе по-ефективен на начален удар, като записа повече асове (8-4) и направи по-малко двойни неточности (5-6), като в това време завоюва впечатляващите 80% от точките си на първи сервис (43/54) против много по-скромните 59% за Атмане (24/41). Българинът осъществя шест от 11-те си точки за пробив (55%), до момента в който неговият конкурент оползотвори единствено четири от своите тринадесет брейкпойнта (31%).

Началото на мача бе доста мощно за Донски, който поведе с 2-0, само че след това Атмане съумя да възвърне равенството. Радостта на французина обаче не продължи дълго. Донски усъвършенства доста своето показване и изигра най-силния си интервал в мача, като записа два поредни пробива и завоюва безапелационно първия сет с 6-2.

Противно на развиването на играта до този миг, вторият сет стартира доста по-добре за Атмане, който поведе с 4-2. Донски обаче съумя да реализира цялостен поврат и се приближи единствено на три точки от купата. Французинът обаче осуети желанията на шестия подложен, след което избави геймбол и проби за 6-5. Българският тенисист опита да докара сета до тайбрек, само че Атмане затвърди брейка с гейм на нула и изравни резултата в дуела.

В заключителния сет Донски пропусна два следващи брейкпойнта при 2-1, само че това въобще не обезвери международният №607. Българинът си върна водачеството като завоюва идващото си подаване на нула, като това се оказа началото на мощна серия за него. Последваха два дълги и оспорвани гейма, които, за благополучие, приключиха в интерес на Донски и той направи голяма крачка към купата, повеждайки с 5-2. Атмане върна интригата, само че не за дълго, защото българинът не му разреши да пробие и победи с купата, оформяйки крайното 6-2, 5-7, 6-3 след два часа и половина игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР