ITF M15 Куршумлийкса баня, първи кръгПьотр Нестеров – Резарт Цингу

...
ITF M15 Куршумлийкса баня, първи кръгПьотр Нестеров – Резарт Цингу
Коментари Харесай

Нестеров и Радулов се класираха за 1/8-финалите в Куршумлийска баня


ITF M15 Куршумлийкса баня, първи кръг

Пьотр Нестеров – Резарт Цингу 6-0, 6-3

Илиян Радулов – Чуканг Уан 6-3, 6-3

Двама от най-перспективните млади играчи в българския мъжки тенис – Пьотр Нестеров и Илиян Радулов, започнаха с безапелационни победи присъединяване си на ITF M15 шампионата в Куршумлийска баня. Нестеров прекара на корта по-малко от час и половина за изразителния си триумф над международния №589 Резарт Цингу. Негов конкурент в идната фаза ще бъде първият подложен Макс Касниковски (№352) или Кристиян Юхас (№980).

Нестеров не направи нито една двойна неточност в хода на мача, като в това време завоюва 62% от точките си на първи сервис (23/37). Българинът осъществя шест от 15-те си точки за пробив (40%), до момента в който неговият конкурент се възползва от единствено един от своите шест брейкпойнта (17%).

По отличен метод стартира присъединяване си в конкуренцията и Илиян Радулов, който надви в два сета над квалификанта Чуканг Уанг (№1275). В идващия кръг младежът ще се изправи пред много по-тежко предизвикателство в лицето на петия в схемата Елиот Беншетри (№448), а на четвъртфинала може да забележим напълно български конфликт сред него и Нестеров.

И двата аса в мача бяха дело на Радулов, който завоюва 78% от точките си на първи начален удар (25/32). Българският тенисист оползотвори четири от 11-те си шанса за пробив (36%), до момента в който Уанг осъществя едвам една от шестте си благоприятни условия за брейк (17%).
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР