ITF M15 Анталия, първи кръгЯнаки Милев – Мичел Хоп 6-3,

...
ITF M15 Анталия, първи кръгЯнаки Милев – Мичел Хоп 6-3,
Коментари Харесай

Янаки Милев с нова победа и осминафинал в Анталия


ITF M15 Анталия, първи кръг

Янаки Милев – Мичел Хоп 6-3, 6-4

Янаки Милев се класира за осминафиналите на ITF M15 шампионата в Анталия след триумф над международния №1402 Мичел Хоп. Това бе четвърта поредна чиста победа за българина, който мина през квалификациите без изгубен сет.

Следващия му конкурент обаче ще е доста по-сериозен – вторият в схемата Филип Жиану (№319).

Милев записа по-малко асове (1-2) и направи повече двойни неточности (2-4), само че все пак беше по-резултатен на начален удар (46-39). Българинът завоюва 73% от точките си на първи сервис (29/40) и осъществя три от 14-те си шанса за пробив (21%), до момента в който Хоп оползотвори единствено един от своите пет брейкпойнта (20%).

Началото бе чудесно за Милев, който съумя да пробие пръв и да поведе решително с 4-1. Хоп опита да върне брейка, само че българинът даде единствено три точки при идващите си две подавания и запази разликата, надделявайки с 6-3 в откриващия сет.

Противно на развиването на играта до този миг, във втората част немският тенисист осъществя ранен пробив и поведе с 2-0. Това обаче не обезвери Милев, който съумя да възвърне равенството, а след това паритетът се резервира до 4-4. Повратният миг в сета се оказа деветият гейм. Милев пропусна два следващи брейкпойнта, само че все пак реализира задачата си и реализира цялостен поврат за 5-4. Впоследствие българинът също бе изправен пред точка за пробив, само че избегна заплахата и завоюва подаването си за крайното 6-3, 6-4 след 1 час и 42 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР