ITF M15 Анталия, четвъртфиналЯнаки Милев – Хаято Матсуока 7-6(9), 6-3Янаки

...
ITF M15 Анталия, четвъртфиналЯнаки Милев – Хаято Матсуока 7-6(9), 6-3Янаки
Коментари Харесай

Нова победа и дебютен ITF полуфинал за Янаки Милев


ITF M15 Анталия, четвъртфинал

Янаки Милев – Хаято Матсуока 7-6(9), 6-3

Янаки Милев продължи чудесното си показване на M15 шампионата в Анталия и доближи до първия си полуфинал на равнище ITF. Българинът надви в два сета над Хаято Матсуока, като това бе втората му победа за деня след тази над международния №722 Елмер Мьолер.

Опонент на Милев в борбата за място на финала ще бъде първият подложен Макс Хукс (№340).

Българинът записа по-малко асове (2-3) и направи повеч двойни неточности (3-1), само че все пак беше по-резултатен на сервис (49-38). Милев завоюва 67% от точките си на първи начален удар (30/45) и осъществя три от петте си шанса за пробив (60%), до момента в който Матсуока оползотвори два от своите осем брейкпойнта (25%).

Двубоят не стартира по никакъв начин добре за Милев, който позволи ранен пробив и изостана с 1-4. Впоследствие обаче българинът подвигна доста равнището и реализира цялостен поврат, като осъществя два поредни брейка и имаше опция да сервира за сета при 5-4. Световният №1188 обаче не се възползва от разкрилия се пред него късмет и изостана с 5-6, само че съумя да докара нещата до тайбрек.

В него Милев поведе с 5-3, само че по-късно Матсуока съумя да вземе водачеството и на три пъти стигна до сетбол. Българинът обаче съумя да избегне заплахата и приключи сета със серия от три следващи точки, надделявайки със 7-6(9).

Началото на втория сет бе равностойно, като в първите седем гейма никой от съперниците не съумя да пробие. Тенденцията бе на път да се резервира, само че при 30-30 Милев пласира две отлични офанзиви и стигна до доста значим брейк. Той се оказа решителен, защото българинът завоюва идващото си подаване и победи със 7-6(9), 6-3 по-късно под два часа игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР