ител на северен Израел, на 75 години, който е страдал

...
ител на северен Израел, на 75 години, който е страдал
Коментари Харесай

Израелец умря след поставяне на ваксина срещу ковид-19

ител на северен Израел, на 75 години, който е страдал от рак и е претърпял няколко инфаркта, умря през днешния ден в дома си, откакто му беше сложена ваксина против ковид-19.

До момента не е открита връзка на гибелта с имунизацията. Създадена е комисия за определяне на аргументите за съдбовния край. Това заяви пресслужбата на израелското министерство на опазването на здравето.

„ Пациент с рак с голям брой сърдечни пристъпи в предишното, 75-годишен мъж в северната част на Израел, беше имунизиран против ковид тази заран и умря вкъщи си малко след имунизацията. Първоначалният скрининг не разкри връзка сред съдбовния случай и имунизацията, акцията за имунизиране продължава”, написа в известието.

Министерството на здравеопазването на Израел разгласи през днешния ден нов дневен връх в броя на имунизираните против ковид, с сложени 98 916 ваксини.

Така общият брой на имунизираните в страната доближи 379 000. С това Израел води в света по имунизации на глава от популацията, а здравният министър дава обещание да усили темпото.



В изказване министърът на опазването на здравето Юли Еделщайн похвали другите органи и снабдители за тяхната работа по бързото използване на имунизацията, както и обществеността за ентусиазма й да я получи.

„ Ще продължим по този метод и ще увеличим темпото още повече”, сподели той.

Страната си е сложила за цел да доближи равнище на имунизация от 150 000 души дневно в границите на една седмица, а министър председателят Бенямин Нетаняху съобщи в събота, че се надява да се имунизират над 2 милиона израелци до края на януари.

В неделя Израел започва третата национална блокировка от началото на пандемията, с цел да ограничи броя на инфектираните и разпространяването на ковид-19. Първоначално се планираше тя да продължи две седмици, само че управляващите предизвестиха, че е допустимо удължение до един месец.



Новите правила не разрешават на израелците да влизат в дома на различен човек; лимитират придвижването до един километър от вкъщи, с изключения, като да вземем за пример за ваксинация; заключени са магазини, места за отдих и развлечения; стеснен е публичния превоз до 50% от потенциала. Глобите за нарушителите са до 155 $. Силите за сигурност откриха стотици контролно-пропускателни пунктове по автомагистралите в страната.

Наложи се полицията да разпръсква със мощ демонстрации на ултрарелигиозни евреи против имунизациите и рестриктивните мерки.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР