итамин D е изключително важен. Нуждаем се от него, за

...
итамин D е изключително важен. Нуждаем се от него, за
Коментари Харесай

4-те най-добри храни, богати на витамин D

итамин D е извънредно значим. Нуждаем се от него, с цел да може тялото ни да усвои калция и фосфата от нашата диета. Тези минерали са нужни, с цел да имаме здрави кости, зъби и мускули.

Липсата на витамин D, известна като недостиг на витамин D, може да аргументи намаляване на костите, което от своя страна да докара до костни деформации. Например, в детска възраст неналичието на витамин D може да докара до рахит, а при възрастните може да аргументи болестта остеомалация, пишат от на Англия.

Покрай усложнената обстановка с ковид оттова поучават:

"Важно е да приемате витамин D, защото тази година може би сте били на закрито повече от нормално. Трябва да приемате 10 микрограма (400 IU) витамин D дневно сред месец октомври и началото на месец март, с цел да поддържате костите и мускулите си здрави. (Тъй като през тези месеци не съумяваме да си набавим задоволително витамин D от слънцето).

Има някои известия за витамин D, че понижава риска от ковид (COVID-19). Но понастоящем няма задоволително доказателства в поддръжка на изказванието, че приемът на витамин D предотвратява или лекува ковид ".

А в кои храни се съдържа най-вече витамин Д?

Витамин D се съдържа и в дребен брой храни.
 Като да вземем за пример сьомга
Вижте кои са останалите храни в нашата изложба:

Друг източник на витамин D са питателните добавки.

Трябва обаче да знаете, че приемът на прекалено много добавки с витамин D за дълъг интервал от време може да докара до струпване на прекалено много калций в тялото (хиперкалциемия). Това може да отслаби костите и да повреди бъбреците и сърцето.

Затова преди да приемате витамин D под формата на добавки, се консултирайте с доктор.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР