Италия започна от днес да разхлабва най-дългата карантина в Европа,

...
Италия започна от днес да разхлабва най-дългата карантина в Европа,
Коментари Харесай

Италия разреши на около 4,5 млн. души да се върнат на работа

Италия стартира от през днешния ден да разхлабва най-дългата карантина в Европа, като позволи на към 4,5 милиона души да се върнат на работа след близо два месеца самоизолация. Правителството подреди облекчаването на рестриктивните мерки да става последователно, като разреши на заводите да възобновят работа. То също по този начин още веднъж отвори парковете, давайки на децата опцията да си поиграят, а на родственици още веднъж да се събират, само че за малко.

Хора без роднинска връзка обаче би трябвало да не престават да съблюдават отдалеченост, а множеството магазини остават затворени до 18 май. Ресторантите и питейните заведения могат да оферират единствено храна за у дома, а учебните заведения, киносалоните и театрите остават затворени до второ разпореждане, осведоми Ройтерс. 

" Втората фаза " от изключителното състояние ще включва повече проби, като 5 милиона комплекта за тестване ще се изпратят из цялата страна в идващите два месеца. Освен това от тази седмица ще се създадат към 150 000 кръвни теста, с цел да се добие визия какъв брой италианци към този момент са образували антитела на вируса ", изясни министър председателят на страната Джузепе Конте, представен от италианските издания. 

Контролът върху придвижването на хора ще бъде отслабен, само че ще се наблюдават по-внимателно събиранията по улиците, на спирките и в превоза, също и в парковете, които се отварят отначало. 

Различните райони в Италия навлизат в тази втора фаза по друг метод. Правителството да вземем за пример упорства да се носят маски в магазините и превоза, до момента в който в Ломбардия и Венеция те са наложителни при излизане отвън дома.

В. " Стампа " изрежда разпоредбите, открити от вътрешния министър Лучана Ламорджезе, съгласно която италианците би трябвало " да останат извънредно бдителни и виновни по време на тази прекомерно деликатна фаза ". " За жал незабавната обстановка още не е завършила ", споделя Ламорджезе. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР