Италия заплаши да одобри руската ваксина срещу коронавирус Спутник V

...
Италия заплаши да одобри руската ваксина срещу коронавирус Спутник V
Коментари Харесай

Все повече държави от ЕС обръщат поглед към руската ваксина срещу коронавирус Спутник V

Италия " заплаши " да утвърди съветската ваксина против ковид " Спутник V " на фона на възходящото отвращение от усложненията във имунизационните проекти в страните от Европейски Съюз, написа журналистът Тим Макнолти в публикация за вестник " Експрес ", съобщи БГНЕС.
Според него, решението на Рим да употребява съветската ваксина " заплашва да раздели Европейски Съюз ". Авторът на публикацията напомни думите на оценителя (регионален министър) на опазването на здравето на Лацио Алесио Д`Амато, че " Спутник V " може да се трансформира в инструмент, който ще форсира програмата за имунизация в страната. Той добави, че Италия може бързо да получи различната ваксина, " съкращавайки времето на бюрократичните процедури ", до момента в който Европейски Съюз се бори да обезпечи съответни доставки.
Макнолти акцентира, че Европейският съюз изпитва компликации с огромна имунизация против ковид заради проблеми с доставките от AstraZeneca и Pfizer.
 Защо Германия счита да употребява съветската ваксина против ковид? Защо Германия счита да употребява съветската ваксина против ковид?
Британското списание " The Spectator " изясни готовността на немските управляващи да обмислят потреблението на съветската ваксина Sputnik V сре...
Публицистът също по този начин означи, че австрийският канцлер Себастиан Курц е изразил интерес към " Спутник V ", защото страните-членки на Европейски Съюз не са в положение да ускорят процеса на постоянна доставка на ваксини. Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че немската страна е отворена за потребление на съветската ваксина.
През януари Меркел разгласи, че е предложила на Русия помощ при регистрирането на " Спутник V " в Европейския съюз. Според нея, Германия е подготвена за съдействие, само че за потреблението ѝ в Европейския съюз съветската ваксина би трябвало да получи позволение от Европейската организация по медикаментите. В същото време една от страните членки на Европейски Съюз - Унгария – купи независимо " Спутник V ", същият метод в този момент се разисква в Чехия.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР