Италия вече не е това, което беше. Оказа се, че

...
Италия вече не е това, което беше. Оказа се, че
Коментари Харесай

Токчето на Ботуша се счупи! Италия окъся с цял метър


Италия към този момент не е това, което беше. Оказа се, че прелестната страна, родила Микеланджело, Леонардо, Верди и Данте (а също Мусолини, Берлускони и най-калпавите водачи в Европа), се е скъсила с цялостен метър.

В резултат на продължителното неприятно време и мощното морско неспокойствие, се е откъснала канара от най-южната ѝ точка – при другояче слънчевото градче Санта Мария ди Леука (в област Пулия).

Най-просто казано – връхчето на токчето на италианския Ботуш се отчупи и няма на света обущар, който да го поправи.

Най-южната точка на тока, наименуван още и Finibus Terrae (от лат. Краят на Земята), към този момент не е същата. „ Счупи се “, установяваха с огорчение италианските медии. И продължиха да разискват по какъв начин по този начин „ Наполи “ завоюва Калчото за прима волта, откак Диего Марадона играеше там.

Хладните обстоятелства звучат по този начин: от носа Пунта Ристола се е откъснала канара с величина към един пространствен метър. Предполага се, че за това е съдействал и удар от платноходка, блъснала се в скалата тъкмо там. От това страната Италия се е скъсила с един линеен метър, а разрушената от удара платноходка е потънала. Няма потърпевши хора. Бреговата защита не е получавала сигнал за бедстващ кораб и евентуално лодката се е откъснала от непосредствен пристан и е довлечена от вятъра.

Токът на италианския Ботуш е дълъг към 120 км, необятен 50 км, върхът му е скалиста „ дантела “. Прекрасната гледка основава чувството, че това в действителност е краят на Земята, а в действителност е единствено мислената точка, през която минава несъществуващата граница сред Адриатическо и Йонийско море.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР