Италия възнамерява да похарчи допълнителни 14,3 милиарда евро (14,5 милиарда

...
Италия възнамерява да похарчи допълнителни 14,3 милиарда евро (14,5 милиарда
Коментари Харесай

Италия отделя 14,3 млрд. евро за борба с инфлацията

Италия има намерение да похарчи спомагателни 14,3 милиарда евро (14,5 милиарда долара), с цел да отбрани компаниите и фамилиите от покачващите се разноски за електрическа енергия и скока на потребителските цени, съобщи Ройтерс. Това ще е една от последните огромни начинания на подалия оставка италиански министър председател, Марио Драги.

Допълнителните средства ще дойдат от по-високите от предстоящото доходи от налози и няма да се отразят на поставената цел за държавен недостиг, която се равнява на 5,6 на 100 от националния БВП тази година, както удостовери Рим през април.

Драги съобщи през днешния ден, че се чака есента да е доста комплицирана и той е подготвен да разиска икономическия спад със синдикатите и бизнес водачите.

Правителството към момента има доста работа, означи в тирада Драги, който продължава краткотрайно да извършва длъжността си.

С оставката си Марио Драги проправи пътя към парламентарни избори на 25 септември, само че даде обещание държавното управление му да утвърди новия пакет помощи до началото на август.

Рим може да повтори през август бонуса от 200 евро, който бе изплатен през юли на фамилиите с ниски и междинни приходи и краткотрайно да освободи от Данък добавена стойност продажбите на съществени артикули като паста (макаронени изделия-бел.ред) и самун.

Други вероятни ограничения включват дотации за енергоснабдяването на фамилии с ниски приходи и на енергоемки предприятия.

Правителството разгласи, че ще търси парламентарна поддръжка за потреблението на бюджетни запаси за финансиране на ограничения, целящи да противодействат на въздействието на цените на електрическата енергия и пандемията от КОВИД-19 върху семействата, бизнеса и държавните органи.

Част от средствата ще се употребяват за справяне с изключителната обстановка със сушата, която засегна обособени елементи на страната.

Новият пакет идва в допълнение към към 33 милиарда евро, отпуснати от бюджета през януари, с цел да се смекчи въздействието на скочилите до небето цени на електрическата енергия, газа и петрола. Войната в Украйна утежни в допълнение обстановката и оказва напън върху вероятностите пред третата стопанска система в еврозоната, отбелязва Ройтерс.

Хармонизираният показател на потребителските цени в Италия е бил 8,5 на 100 през юни, което е напредък по отношение на нарастването от 7,3 на 100 през май. Основната инфлация (без пресни хранителни артикули и електроенергия) е повишена с 3,8 на 100 на годишна основа на основата на хармонизирания показател през юни, което е напредък по отношение на 3,2 на 100 през предходния месец.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР