Италия възнамерява да гласува против европейските планове за забрана на

...
Италия възнамерява да гласува против европейските планове за забрана на
Коментари Харесай

Италия: Ще спрем плана на ЕС скоро да не се продават нови коли с двигатели на петрол

Италия има намерение да гласоподава срещу европейските проекти за възбрана на продажбата на нови бензинови и дизелови коли след 12 години, съобщи министърът на енергетиката Джилберто Фратин във вторник.

Правилата, утвърдени този месец от Европейския парламент, ще изискват до 2035 година производителите на коли да реализират 100% понижение на излъчванията на CO2 от продадените нови коли, което би направило невероятно продажбата на нови транспортни средства, задвижвани с изкопаеми горива, на единния пазар от 27 страни.

" Утре в Брюксел, на срещата на посланиците на страните от Европейски Съюз, Италия ще изрази позиция против оферти европейски правилник, забраняващ производството и продажбата на леки и лекотоварни коли с мотори с вътрешно горене до 2035 година ", сподели министърът, представен от " Ройтерс ". Страните от Европейски Съюз реализираха съглашение за възбрана на коли с така наречен термични мотори през октомври, само че към момента би трябвало публично да се договорят за разпоредбите, преди те да влязат в действие. Окончателното утвърждение се чака през март.

Правителството в Рим съобщи предходната седмица, че желае да се сплоти с Франция и Германия, с цел да повлияе и да забави темпото на законите на Европейския съюз за понижаване на излъчванията от коли и камиони " Италия има вяра, че изборът на електричество не би трябвало да бъде единственият метод за реализиране на нулеви излъчвания в преходната фаза ", добави през днешния ден министър Фратин.

 Италия: Ще спрем проекта на Европейски Съюз скоро да не се продават нови коли с мотори на нефт
© audiovisual.ec.europa

Ден по-рано Германия изиска от Европейския съюз да предложи правила, позволяващи коли с ДВГ, които работят с въглеродно неутрални горива, да се продават в Европа след 2035 година

Законът има за цел да форсира прекосяването на Европа към електрически транспортни средства в битката с изменението на климата. Но Германия търси свободно пространство за мотори с вътрешно горене, които работят с горива, създадени благодарение на електричество, или " електронни% горива.

" Комисията би трябвало да излезе с предложение [за това] по какъв начин могат да се употребяват електронни горива или по какъв начин да се провежда използването на мотори с вътрешно горене, които работят с неутрални във връзка с климата горива, " съобщи немският държавен секретар по превоза Михаел Теурер в понеделник

Говорейки при идването си на среща на министрите на превоза и енергетиката на Европейски Съюз в Стокхолм, Теурер сподели, че Германия е уверена, че електрическите транспортни средства с акумулатори са " верният път ", само че желае да види поддръжка и на други технологии без CO2.

" Нуждаем се от технологии с водородни [горивни клетки], както и от електронни горива, изключително в тежкотоварните транспортни средства, в превоза на камиони ", сподели той. Електронните горива, които могат да бъдат създадени благодарение на уловени излъчвания на CO2 - с концепцията, че това балансира атмосферното наличие на CO2, обособен при изгаряне на горивото, тъй че общото гориво да е " CO2 неутрално " - се създават, с цел да разрешат на модифицирани версии на мотори с вътрешно горене да не престават да се употребяват.
 Италия: Ще спрем проекта на Европейски Съюз скоро да не се продават нови коли с мотори на нефт
© Reuters

В Германи са колоси в производството на коли като Volkswagen (обеща да създава единствено електрически коли в Европа от 2033 г.), и BMW (предупреди да не се дефинират дати за възбрана на продажбите на коли, основани на изкопаеми горива)

Законът на Европейски Съюз, съдържащ крайния период до 2035 година, гласи, че Европейската комисия би трябвало да направи предложение за това по какъв начин транспортни средства, работещи с CO2 неутрални горива, могат да се продават след 2035 година, в случай че това е в сходство с задачите за климата.

Еврокомисарят по превоза Адина Валеан сподели, че мнозина в транспортния бранш споделят опасенията на Германия. " Мисля, че полемиката не е затворена, макар че гласуването беше извършено ", сподели тя на конференция.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР