Италия въвежда задължителен PCR тест за Covid-19 за всички, които

...
Италия въвежда задължителен PCR тест за Covid-19 за всички, които
Коментари Харесай

Италия въвежда задължителен PCR тест за Covid-19 за пристигащи от ЕС

Италия вкарва наложителен PCR тест за Covid-19 за всички, които идват на нейна територия от страни от Европейския съюз. Това се споделя в заповед на здравния министър Роберто Сперанца.

Тестът би трябвало да бъде осъществен преди пътуването и да бъде възложен на превозвача преди отпътуването. В преамбюла на постановлението се акцентира, че решението е взето основно поради разпространяването на варианта на ковид Омикрон.

" За неимунизираните, в допълнение към негативния резултат от теста, се планува карантинен интервал от пет дни ", се споделя в заповедта, чието деяние е лимитирано до 31 януари. То ще влезе в действие от на следващия ден.

Досега за пътешестване в границите на Европейския съюз беше задоволително представянето на електронно уверение, което можеше да се получи след прекосяване на цялостен цикъл на имунизация или след негативен тест за Covid-19.

Подобни ограничения се вкарват и в редица страни отвън Европейски Съюз, които Италия счита за " по-безопасни " във връзка с инфекциите. Сред тях са Съединени американски щати, Канада, Южна Корея, ОАЕ, Аржентина, Япония.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР