Италия удължава извънредното положение и въвежда така наречения зелен пропуск

...
Италия удължава извънредното положение и въвежда така наречения зелен пропуск
Коментари Харесай

Италия въвежда зелен пропуск за достъп до услуги и дейности

Италия удължава изключителното състояние и вкарва по този начин наречения " зелен пропуск " за достъп до услуги и действия. С тези ограничения държавното управление се пробва да отговори на новото нарастване на случаите на COVID-19.

От 6-ти август в Италия ще е нужен " зелен пропуск " за посещаване на закритите елементи на заведенията за хранене, събития навън, басейни, спортни зали, изложби, кина, театри или музеи.

Документът удостоверява, че притежателят му е получил най-малко една доза ваксина против COVID-19, има негативен тест - не по-стар от 48 часа, или е преболедувал ковид. Зеленият пропуск към този момент няма да се изисква за публичния превоз, влаковете и вътрешните полети.

Нощните клубове остават затворени. Мерките на държавното управление целят да лимитират разпространяването на Делта разновидността на вируса, откакто броя на новите случаи се удвои за седмица. За първи път от месец май новозаразените за денонощие са повече от 5 хиляди.

" Ако не вземем ограничения, това, което се случи във Франция, Англия, Испания, ще се случи и в Италия. Около две трети от италианците над 12-годишна възраст към този момент са с една доза ваксина. Повече от половината от италианците са изцяло имунизирани. Целта от 60 милиона дози до 20-ти юли е надвишена ", съобщи министър-председателят на Италия Марио Драги.

До 31 декември се удължава изключителното състояние, чието деяние изтичаше в края на този месец. Италия остава разграничена на зони на риск, само че равнището към този момент ще се дефинира съгласно натовареността в интензивните отделения и лечебните заведения.

Зеленият пропуск влиза в действие след две седмици, с цел да се даде време на управляващи и жители да се съобразят с новите правила.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР