Италия удължава до 15 януари националната карантина. До тогава ще

...
Италия удължава до 15 януари националната карантина. До тогава ще
Коментари Харесай

Италия удължи националната карантина до 15 януари

Италия удължава до 15 януари националната карантина. До тогава ще бъде в действие и възбраната за напредване сред 20-те области на страната, с изключение на по работа и здравословни или други неотложни аргументи, предава БНР. 

Сегашните ограничения против Covid-19, които изтичаха на 6 януари, когато е последният ден от коледните и новогодишни празници, се заменят от нови правила, които влизат в действие от 7-и до 15-и този месец. След това, съгласно коефициента на разпространяване на болестта, държавното управление ще излезе с нов указ.

След дълги диспути държавното управление реши ограниченията от 7-ми до 15 януари да се поясняват като мост към идващия указ. Дотогава остава възбраната да се пътува сред областите. Без този уикенд, магазини и заведения ще работят до 18 часа, а вечерният час остава от 22 до 5 часа сутринта. Излизането от вкъщи ще става с декларация и по уважителна причина. Може да се върви на посетители, само че не повече от двама души с до две деца до 14-годишна възраст.

Учениците от гимназиалния курс ще се завърнат в учебно заведение не както бе планувано в четвъртък, а от 11 януари, защото надви натискът на регионалните шефове и на Демократическата партия в държавното управление. Така в област Кампания отдалеченото образование ще продължи до 25 януари, а в областите Венето, Фриули-Венеция Джулия и Марке - до края на месеца.

До момента против Covid-19 са имунизирани близо 180 000 души, огромната част от които медицински личен състав. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР