Италия трябва да преквалифицира работниците, ако иска да се възстанови

...
Италия трябва да преквалифицира работниците, ако иска да се възстанови
Коментари Харесай

Някои работни места може и да не възстановят след опустошението от коронавируса в Италия

Италия би трябвало да преквалифицира служащите, в случай че желае да се възвърне от вредите, нанесени на пазара на труда от пандемията от ковид, съобщи Андреа Малакрида, началник на италианското поделение на компанията Adecco.

От работна мощ от към 23 милиона в Италия, към 3 милиона няма да се върнат на работа, изключително в браншове като туризъм, развлечения и други области, мощно наранени от блокирането на бизнеса, съобщи Андреа Малакрида. Adecco има 350 офиса на полуострова.

" Това беше неприятен интервал за краткотрайната претовареност. Важното е да преквалифицираме хората, да сътворяваме нови умения, с цел да сменяем работните места, които няма да се " върнат ". Досега държавното управление не е направило задоволително на този фронт и това може да ни преследва в бъдеще ", съобщи Андреа Малакрида, представена от Bloomberg.

Италия e един от епицентрове на вируса в Европа. Блокирането там стартира в края на февруари и се популяризира в цялата страна при започване на март. Правителството стартира да облекчава рестриктивните мерки си от предишния месец. Закриването на доста бизнеси докара до 5,3% спад на брутния вътрешен артикул през първото тримесечие и се чака надалеч по-дълбок спад през идващите три месеца.

" Ще има някои нови работни места, да вземем за пример хора, които мерят телесната температура, твърдят се, че останалите следват напътствията за предотвратяване от болести и други ", сподели изпълнителният шеф на Adecco Group Италия. " В някои области има растеж, като онлайн търговията и несъмнено доставките от всевъзможен тип. "

Според Bank of Italy стопанската система може да се свие сред 9,2% и 13,1% през тази година. От март държавното управление одобри два пакета тласъци на стойност 75 милиарда евро, които да поддържат бизнеса и служащите, наранени от пандемията.

" Има случаи, когато цифровизацията е понижила размера на работната мощ. Хората схващат, че дейностите, осъществявани в офиси, могат да се правят отдалечено или че клас от 12 души може да се трансформира в клас от 50 онлайн и надлежно се редуцират чиновници, или може би към този момент не нужно наемането на големи офисни пространства, а единствено на един етаж. Това са промени, които могат да бъдат трайни ", съобщи още Малакрида.
 Защо безработицата към момента е трагично тежка?
Защо безработицата към момента е трагично тежка?

Данните за предишния месец надали демонстрират действителната картинка на пазара на труда
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР