Италия спечели отборния тенис турнир Купа Дейвис, неофициално световно първенство

...
Италия спечели отборния тенис турнир Купа Дейвис, неофициално световно първенство
Коментари Харесай

Италия триумфира на Купа Дейвис

Италия завоюва отборния тенис шампионат " Купа Дейвис ", импровизирано международно състезание за национални отбори. На финала в испанския град Малага " адзурите " се постановиха с 2:0 против Австралия, откакто на полуфинала отстраниха огромния любимец Сърбия.

Първата италианска ракета Яник Синер победи с 6:3, 6:0 Алекс де Минор след пет пробива и 82 минути игра. Синер завърши втория дуел на сингъл при третата си опция. 

В първата среща Матео Арналди се наложи със 7:5, 2:6, 6:4 против Алексей Попирин. Италианецът завоюва началния удар на австралиеца в десетия гейм на третия сет и се поздрави с краен триумф след минути на два часа и половина на корта.

22-годишният Синер завършва сезона с най-хубаво персонално достижение от 64 триумфа и единствено 15 провали, изкачвайки се на четвърта позиция в международната класация.

Италия победи с Купа Дейвис за повторно в историята. Първият триумф на " адзурите " бе през 1976 г. Австралия е 28-кратен първенец, само че няма нито един трофей в отборното съревнование през последните две десетилетия.

Предвид безапелационната победа на Италия на финала, продължава да се разяснява методът, по който " адзурите " се оправиха със Сърбия кръг по-рано. Големият воин е точно Синер, който избави три мачбола във втория мач на сингъл - и то против Новак Джокович - 6:2, 2:6, 7:5. Преди това Миомир Кецманович бе надделял Лоренцо Музети.

Западните ни съседи към този момент виждаха по какъв начин спорят за трофея, само че Синер този път взе връх над международния №1, по този начин полуфиналът бе решен с мач на двойки, в който Яник и Лоренцо Сонего не дадоха доста шансове на Ноле и Кецманович - 6:3, 6:4.

Жокера изрази голямото си незадоволство, като съобщи, че изключително първата загуба е помрачила извънредно сполучливия му сезон на сингъл. Той пое отговорност и не скри, че го боли, защото е представял родината си.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР