Италия ще разреши на корабите с мигранти да акостират край

...
Италия ще разреши на корабите с мигранти да акостират край
Коментари Харесай

Италия се съгласи да приеме мигранти

Италия ще позволи на корабите с мигранти да дебаркират край крайбрежията ѝ, до момента в който в Европейският съюз се реализира съглашение за разселването на новопристигналите. Това разгласи външният министър Енцо Моаверо Миланези, който удостовери, че Италия ще продължи да приема плавателните съдове в продължение на пет седмици, до момента в който се предоговори сегашната политика на Съюза.

Страната е главната, през която африканските мигранти идват в Европа по море, само че желае тежестта на миграцията да бъде споделена и от останалите страни от Европейски Съюз.

След диалог с немския си сътрудник Хайко Маас в понеделник Миланези разгласи, че италианските пристанища остават отворени, до момента в който бъде реализирано съглашение, което да предотврати риска от това всички новопристигнали да се заселят в една страна.

През юни министър-председателят на Италия Джузепе Конте предизвести, че Шенгенската зона ще бъде в заплаха, в случай че в Европейски Съюз не се реализира консенсус по въпроса за миграцията. Същия месец италианското държавно управление отхвърли да одобри повече от 600 мигранти. В последна сметка корабът бе пренасочен към испанско пристанище. Друг транспортен съд дебаркира в Малта, откакто 8 страни от Европейски Съюз се съгласиха да одобряват избран брой от хората на борда. Тогава Италия още веднъж отхвърли.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР