Италия ще продължи да подкрепя Украйна срещу Русия, дори това

...
Италия ще продължи да подкрепя Украйна срещу Русия, дори това
Коментари Харесай

Мелони ще въоръжава Украйна независимо от рейтинга на правителството си

Италия ще продължи да поддържа Украйна против Русия, даже това да попречи на утвърждението на държавното управление в Рим, сподели във вторник министър председателят Джорджия Мелони. Социологически изследвания демонстрират, че военната помощ за Киев в последно време не е известна измежду гласоподавателите.

" Ще продължим да го вършим, тъй като е вярно от позиция на националните полезности и ползи ", сподели Мелони в тирада пред Сената преди срещата на върха на Европейския съвет на 23-24 март.

Въпросът за поддръжката на военните старания на Украйна се оказва главоболие за нея - корав покровител на Киев, чийто консервативни съдружници в съдружното държавно управление са доста по-двусмислени в дейностите си по въпроса.

Лидерът на Forza Italia - някогашният министър председател Силвио Берлускони и остарял другар на съветския президент Владимир Путин, предишния месец упрекна украинския президент Володимир Зеленски, че предизвикал спора. Въпреки това Forza Italia гласоподава в поддръжка на доставките на оръжия за Украйна, както го направи и партията Лига на вицепремиера Матео Салвини, различен някогашен обожател на господаря на Кремъл.
 Мелони ще въоръжава Украйна без значение от рейтинга на държавното управление си
© Reuters

Въпреки това в речта си в Сената Мелони застана твърдо на позицията си, добавя " Ройтерс ".

" Украинският народ пази полезностите на свободата и демокрацията, на които се основава нашата цивилизация, както и самите основи на интернационалното право ", сподели тя, добавяйки, че е нужна военна помощ, с цел да се поддържа нападната страна.

Италия изпрати няколко пакета с военна помощ на Украйна при предходното държавно управление на националното единение на Марио Драги, а администрацията на Мелони работи с Франция за доставка на системата за противовъздушна защита SAMP/T-MAMBA.

Мелони сподели пред депутатите, че Италия ще продължи да поставя старания за обективен мир в Украйна, само че добави, че към момента не са налице условия за реализиране на подобен резултат.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР