Италия ще предложи Европейският съюз да се откаже от плановете

...
Италия ще предложи Европейският съюз да се откаже от плановете
Коментари Харесай

Италия иска ЕС да смекчи целите за намаляване на емисиите от коли до 2035 г.

Италия ще предложи Европейският съюз да се откаже от проектите за прекъсване на продажбата на нови бензинови и дизелови коли от 2035 година, сподели външният министър Антонио Таяни, представен от " Ройтерс ".

Европейският парламент законодателство за възбрана на колите с мотори с вътрешно горене в Европейски Съюз след 12 години, като задачата е да се форсира прекосяването към електрически транспортни средства и да се поддържа битката с климатичните промени.

Според всекидневника " Кориере каузи Сера " Таяни е споделил, че излъчванията от колите би трябвало да бъдат понижени с 90% вместо със 100%, както желае Европейски Съюз. " Трябва да защитим нашата автомобилна промишленост ", е допълнил Таяни.

Аз съм огромен покровител на електрическите коли, само че амбициозните цели би трябвало да бъдат реализирани действително, а освен на хартия. Италия ще показа свое лично контрапредложение: намаляването да бъде лимитирано до 90%, като се даде опция на промишленостите да се приспособяват.

Антонио Таяни,
външен министър на Италия

Знаковите правила на Европейски Съюз ще изискват до 2035 година производителите на коли да реализират 100% понижение на въглеродните излъчвания от продадените нови коли, което би направило невъзможна продажбата в блока на нови транспортни средства, задвижвани с изкопаеми горива.

Автомобилната промишленост в Италия, която към момента е фокусирана значително върху обичайна технология на моторите с вътрешно горене, наема над 270 000 служащи директно или непряко и съставлява повече от 5% от брутния вътрешен артикул на страната съгласно данни на автомобилната асоциация ANFIA.

Продажбите на напълно електрически коли са паднали с 27% предходната година в Италия, съставлявайки едвам 3.7% от общите регистрации на нови коли, допълват от ANFIA.

Страните от Европейски Съюз реализираха съглашение за възбрана на колите с мотори с вътрешно горене предходната година, само че към момента следва публично да одобрят разпоредбите, преди те да влязат в действие.

Окончателното утвърждение се чака през март.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР