Италия се очаква да бъде отворена за туристите от средата

Италия се очаква да бъде отворена за туристите от средата ...

Италия отваря за туристи от средата на май


Италия се очаква да бъде отворена за туристите от средата на май, когато ще бъде позволено и пътуването между различните области. Това заяви премиерът Марио Драги на среща на министрите на туризма на страните от Г-20 под председателството на Италия, цитиран от БНР.

Под председателството на Италия на Г-20, се състоя среща с министрите на туризма. На нея премиерът на страната Марио Драги посочи как може да се възстанови този сектор от последствията от пандемията.

”Благодарение на италианския зелен пропуск, туристите ще могат да се придвижват от една държава в друга без карантина", обясни той. Премиерът уточни, че от втората половина на май, ще влезе в сила националният зелен пропуск.

Такъв сертификат е предвиден в последния декрет на правителството в сила от 26 април и се отнася за националния туризъм между оранжеви и червени зони в Италия.Още по темата

Това означава, че лицата трябва или да са ваксинирани, или да са прекарали Covid-19, или да имат отрицателен тест 48 часа преди пътуването.

Този сертификат се издава от семейния лекар и съответните здравни служби.

Марио Драги каза още, че от средата на юни ще има и европейска зелена карта.

„Светът иска да пътува до Италия, пандемията ни принуди да затворим, но Италия е готова да приветства отново света”, каза Марио Драги и изрази увереност, че туризмът в страната ще се възвърне по-силен от преди.

Според проекта на документа от срещата на министрите по туризма от Г-20 трябва да се възстанови сигурността при туристическите пътувания – една много важна страна не само от икономиката на Италия.

Източник: investor.bg