Италия се готви за важен етап от облекчаването на рестрикциите,

...
Италия се готви за важен етап от облекчаването на рестрикциите,
Коментари Харесай

Италия се готви за ново облекчаване на рестрикциите, въведени заради коронавируса

Италия се готви за значим стадий от облекчаването на рестрикциите, въведени поради ковид, оповестяват италианските медии.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31403
От на следващия ден отпада условието за показване на зелен документ на всевъзможни места на закрито, с изключение на в лечебни заведения и старешки домове. Това не значи, че самият зелен документ към този момент няма да съществува. Удостоверението, показващо негативен резултат от тест за ковид, преболедуване на Ковид-19 или имунизация (първоначална или бустерна), би могло да се върне в деяние, в случай че управляващите преценяват, че обстановката с разпространяването на болестта се утежнява фрапантно.

От на следващия ден обаче няма да отпадне носенето на маски, както се очакваше. До 15 юни маските остават наложителни в градския превоз, превоза на дълги дистанции и за такива обекти като киносалони, театри, други културни и музикални прояви на закрито, спортни прояви на закрито. Препоръчително ще бъде и носенето на маски в публичните институции и офисите. В превоза също така маските би трябвало да са от вида FFP2.

От на следващия ден до 31 май режимът за влизане в Италия се резервира същия, както до момента. Влизащите би трябвало да показват зелен документ, удостоверяващ или изработен тест за Ковид-19 (антигенен до 48 часа или пи си ар до 72 часа), или прекаран Ковид-19, или сложена ваксина. Сертификатите за бустерна ваксина са безсрочни, а тези за прекаран Ковид-19 или за първична имунизация са със период за годност 6 месеца в Италия. При влизането в Италия отпада от на следващия ден обаче условието за попълване на формуляра за локализиране на пасажера.

До 15 юни остава наложително имунизирането против ковид на хората над 50 години и на чиновниците на силите на реда.

До края на юни остава в действие отдалечената работа.

До края на годината остава наложителна имунизацията на здравните служащи и чиновниците в старческите домове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР