Италия съобщава за осем предполагаеми смъртни случая след употребата на

...
Италия съобщава за осем предполагаеми смъртни случая след употребата на
Коментари Харесай

Италия разследва осем смъртни случая след ваксинация с AstraZeneca

Италия оповестява за осем хипотетични смъртни случая след използването на имунизацията на AstraZeneca против COVID-19. Това разгласи Никола Магрини, общоприет шеф на Италианската организация по медикаментите (Aifa).

" Имаме 8 умряли и 4 съществени случая, някои от които са станали доста дни след имунизацията. Тъй като се организират проверяващи инспекции, периодите се забавят и ние започнахме незабавно събиране на данни и документи ", сподели той в изявление за вестник " Република ".

Магрини повтори мнението си за сигурността на имунизацията на AstraZeneca, като успокои тези, които към този момент са приели първата доза от препарата. Според него те " не би трябвало да вършат нищо друго, с изключение на да оповестяват за вероятните признаци на своя доктор ".

Говорейки за общата наличност на имунизациите, Магрини напомни, че съгласно националния проект за имунизация до лятото в страната ще има 20 милиона дози на месец.

Миналата седмица прокурорите от три сицилиански града започнаха следствие на гибелта на трима души малко откакто бяха имунизирани против коронавирусна зараза с препарата на AstraZeneca. Вчера прокуратурата в град Биела в Пиемонт иззе партида ваксина на AstraZeneca след гибелта на преподавател по музика, който е бил ваксиниран с нея. Разследващите започнаха следствие на гибелта и постановиха " незабавен предпазен арест на партидата ABV5811 на цялата територия на страната ", се споделя в изказването им.

Европейската организация по медикаментите (EMA) съобщи предходната седмица, че проверява произшествия с пациенти, имунизирани с една партида от имунизацията на AstraZeneca в редица страни от Европейски Съюз и които по-късно оповестяват за тромбоемболични затруднения. СЗО предложи на страните да продължат да употребяват имунизацията.

Редица страни от Европейски Съюз, в това число Австрия, Естония, Литва, Латвия, Люксембург, Дания, България, Норвегия, Исландия, Словения, Швеция, Италия, Франция, Германия и Испания, прекратиха използването на тази ваксина, позволена от европейския регулатор на медикаментите EMA за използване в Европейския съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР