Италия разреши миграционен спор с ЕС. Рим обяви, че ще

...
Италия разреши миграционен спор с ЕС. Рим обяви, че ще
Коментари Харесай

Италия разреши мигрантски спор с ЕС

Италия позволи миграционен спор с Европейски Съюз. Рим разгласи, че ще разреши на италиански транспортен съд да освободи 116 африкански имигранти в Южна Италия през идващите часове, осведомят " Ройтерс " и Агенция Франс Прес.

Вицепремиерът на Италия Матео Салвини съобщи, че е постигнал съглашение с Германия, Франция, Португалия, Люксембург и Ирландия за разпределение на мигрантите, които бяха принудени да чакат на кораба от спасяването им в Средиземно море през предходната седмица.

Салвини разгласи във " Facebook ", че корабът Gregoretti ще дебаркира до няколко часа.

Италианската прокуратура стартира следствие на изискванията на спомагателния транспортен съд на бреговата защита, където мигрантите поделят единствено една тоалетна, осведомят локални медии.

Говорител на комисията разкри пред Агенция Франс Прес, че Франция, Германия, Ирландия, Люксембург и Португалия дружно с Римокатолическата черква ще се погрижат за мигрантите. Комисията не посочи по какъв начин ще бъдат разпределени сред страните, само че представителят сподели, че множеството ще останат в Италия.

140 мигранти, потеглили от Либия с две лодки, бяха прибрани от италианския патрул и трансферирани на кораба Bruno Gregoretti.

Операцията се организира на същия ден, когато минимум 115 мигранти се удавиха край Либия.

Няколко имигранти на борда на Gregoretti са евакуирани по здравословни аргументи, в това число бременна жена, двете й деца и нейния сътрудник, както и 15 деца. Но Салвини изиска останалите да останат на кораба, до момента в който европейските страни не се съгласят да ги одобряват. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР