Италия прие 18 от общо 65-те мигранти от борда на

...
Италия прие 18 от общо 65-те мигранти от борда на
Коментари Харесай

Италия склони да приеме 18 от 65-те мигранти, спасени от германски активисти

Италия одобри 18 от общо 65-те мигранти от борда на транспортен съд на немска филантропична организация, съобщи ДПА.

Агенцията отбелязва, че по този метод страната в известна степен не е изпълнила обещанието на своя твърдолинеен министър на вътрешните работи Матео Салвини да отхвърля изцяло достъп на преселници.

На седем деца, седем майки, трима татковци и мъж, който се нуждае незабавно от здравна помощ, е било разрешено да слязат на италианския бряг, сподели източник от вътрешното министерство.

Говорител на неправителствената организация " Сий уоч " удостовери, че 18-те мигранти са били взети от италианската брегова защита и отведени на остров Лампедуза. " На борда още се намира бременна жена и е недопустимо, че Италия признава съществени човешки права единствено за фамилии - всички на борда са хора и имат човешки права ", съобщи Рубен Нойгебауер.

" Сий уоч " избави мигрантите в сряда. Според Нойгебауер измежду тях са 15 малолетни, в това число две бебета. Осем от децата не са съпроводени от възрастен.

По-рано източници от италианското вътрешно министерство обявиха, че на кораба на благотворителната организация е казано да се насочи към Тунис, показва ДПА.

" Сий уоч " заяви в Туитър, че изискванията на борда " са доста притеснителни ", като огромен брой мигранти страдат от морска болест и има заплаха да се обезводнят.

Салвини, който е отпред на крайнодясната партия " Лига ", ускори своята антиимигрантска реторика по време на невъздържаната си предизборна акция преди изборите за Европейски парламент, които в Италия ще бъдат създадени на 26 май, отбелязва ДПА.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР