Италия премахна някои от най-строгите ограничения, които имаха за цел

...
Италия премахна някои от най-строгите ограничения, които имаха за цел
Коментари Харесай

Италия маха маските на открито

Италия отстрани някои от най-строгите ограничавания, които имаха за цел да спрат разпространяването на Омикрон разновидността. Маските навън към този момент не са наложителни. От нощес отвориха и нощните заведения, заяви Българска национална телевизия.  

Хората по улиците на Рим не криеха облекчението си след отпадането на условието да се носят маски, даже навън. 
Италия подари 250 000 дози от имунизацията на Pfizer на Северна Македония
Северна Македония получи като подаяние 250 000 дози ваксина Pfizer от Италия. Това заяви северномакедонският ефирен канал TV Nova...
Прочети повече
Те въпреки всичко остават наложителни за закритите публични места и целесъобразни при огромни събирания навън, където спазването на отдалеченост не е допустимо.  

Нощните клубове и нощните заведения отвориха след 6-седмично спиране. На 30-и декември италианските управляващи разпоредиха затварянето на нощните клубове поради скока на новите случаи, доминирани от разновидността Омикрон.  

Тогава беше въведено и наложителното носене на маски навън. Извънредното състояние в Италия изтича на 31-ви март, а евентуално и множеството здравни ограничения.  

91% от италианците над 12-годишна възраст са с една доза ваксина против коронавирус, 88% са със приключен имунизационен цикъл, а 35 милиона души са с подсилваща доза. Според здравния министър Роберто Сперанца това дава съображение да се счита, че стартира нова фаза в борбата против COVID-19.
Преизбраха Серджо Матарела за президент за Италия
Серджо Матарела беше избран отново за президент на Италия. Това стана на осмия парламентарен избор, заяви БНР.  При постигане на квору...
Прочети повече
Още:

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР