Италия предложи на Европейската комисия да намали своя бюджетен дефицит

...
Италия предложи на Европейската комисия да намали своя бюджетен дефицит
Коментари Харесай

Рим предложи на ЕК да намали бюджетния си дефицит догодина до 2,04% от БВП



Италия предложи на Европейската комисия да понижи своя бюджетен недостиг следващата година от 2,40 % до 2,04 % от брутния вътрешен артикул. Това стана на среща в Брюксел сред ръководителя на Комисията Жан-Клод Юнкер и италианския министър председател Джузепе Конте, съобщи " Франс прес ". По този метод Италия се надява да постави завършек на разногласието си с Европейската комисия и да избегне задействането на процедура за нарушаване против нея.

Италианският министър председател сподели, че държавното управление му е съумяло да възвърне известни финансови запаси, с цел да намали планувания недостиг, само че не даде детайлности.

По-рано говорителка на Европейска комисия съобщи, че срещата сред Юнкер и Конте е довела до „ добър прогрес “. Предстои Комисията да направи оценка на предложенията на Италия.

На 23 октомври Европейската комисия отхвърли италианския проектобюджет, тъй като съгласно нея излиза отвън европейските правила. Комисията предизвести, че даже обмисля да наложи наказания на Рим.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР