Италия поиска от Франция да й предаде осъден убиец, за

...
Италия поиска от Франция да й предаде осъден убиец, за
Коментари Харесай

Италия иска от Франция да екстрадира избягал мафиот

Италия изиска от Франция да й съобщи наказан палач, за който се счита, че принадлежи към една от най-мощните италиански мафиотски организации. преди месец след 16 години бягство .

63-годишният Греко е бил задържан във френския град Сент-Етиен, където съгласно френските прокурори в избран миг е управлявал италиански ресторант под непознато име .

Пицарят е обвинен в принадлежност към фамозната " Ндрангета " - мощна мафиотска организация, основана в Калабрия, Южна Италия.

Според Интерпол, който заяви за ареста му предишния месец, той е търсен в Италия, с цел да изтърпи доживотна присъда за убийствата на Стефано и Джузепе Бартоломео.

Обвинен е също по този начин в опит за ликвидиране на Емилиано Мошаро " като част от мафиотската война сред бандите Пино Сена и Перна Пранно , която беляза началото на 90-те години на предишния ХХ век ".
 Удар против италианската мафия - задържани са 56 души
Удар против италианската мафия - задържани са 56 души

Канфискувани са активи за 250 милиона евро

Адвокатът на Греко, Беноа Куртин, съобщи, че Италия е подала настояването си за екстрадиция до апелативния съд в югоизточния град Лион.

През юни 2021 година Греко става притежател на италиански ресторант в Сент-Етиен , наименуван Caffe Rossini Ristorante, като го ръководи до ноември 2021 година, оповестиха френските прокурори.

Той е употребявал името Паоло Димитрио и е работил и в други италиански заведения за хранене в града.

Според италианските медии Греко е работил и вечер в пицария.

Арестът му през февруари се състоя седмица откакто италианската полиция заяви, че е разрушила мафиотски кръг на `Ндрангета, преобладаващ в огромен регион на южна Калабрия, и е иззела активи, надхвърлящи 250 млн. евро .
 Удар против италианската мафия - конфискувани са активи за 800 млн. евро
Удар против италианската мафия - конфискувани са активи за 800 млн. евро

От трима братя, обвинени за връзки с Ндрангета

Петдесет и шест души, доста от които към този момент са в пандиза, бяха подложени на следствие за редица закононарушения, в това число скрит план, обвързван с мафията , изнудване, похищение, рушвет и владеене на оръжие, оповестиха полицията и прокуратурата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР