Италия подкрепя присъединяването на Западните Балкани в Европейския съюз и

...
Италия подкрепя присъединяването на Западните Балкани в Европейския съюз и
Коментари Харесай

Италия подкрепя присъединяването на Западните Балкани към Европейския съюз

Италия поддържа присъединението на Западните Балкани в Европейския съюз и счита това за стратегически значим въпрос, съобщи през днешния ден италианският вицепремиер и министър на външните работи Антонио Таяни на взаимна конференция с президента на Сърбия Александър Вучич в Белград, оповестяват сръбските медии.
Новото държавно управление на Италия одобри решение да направи политиката във връзка с Балканите стратегически приоритет, сподели Таяни. Искаме Балканите  възможно  по-скоро да станат съставка на Европейски Съюз и то освен географска, само че и политическа, съобщи Таяни, представен от Танюг. 
Таяни уточни, че Италия желае да участва повече в Сърбия и на Балканите, които съгласно него имат стратегическо значение и които би трябвало да се усещат обичани и оценени от прилежащите страни, заяви РТС.
Таяни благодари на президента на Сърбия Александър Вучич и държавното управление на Сърбия за всичко, което вършат за възобновяване на мира на Балканите.
Италианският външен министър разгласи откриването на първия клон на италианската организация за обезпечаване на експортни заеми, която подкрепя кредитирането на компании, които желаят да вземат участие на пазара в чужбина. " Това е част от доста по-широка тактика. Нашата концепция е  да бъде проведен фестивал на стартъп компании, тъй че младите бизнесмени да бъдат насърчавани да станат такива ", сподели той.
" Готови сме да организираме същата среща с наличието на повече бизнесмени и в Триест “, сподели Таяни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР