Италия отбелязва днес една година от рухването на моста Моранди

...
Италия отбелязва днес една година от рухването на моста Моранди
Коментари Харесай

Минута мълчание, камбанен звън и аплодисменти за жертвите на моста в Генуа

Италия отбелязва през днешния ден една година от рухването на моста Моранди в Генуа, където починаха 43-ма души. Паметта им уважи цялото държавно управление. Представителите на фирмата-оператор на пътното оборудване напуснаха преди церемонията по искане на околните на починалите, които упрекват компанията в неприятна поддръжка.

Минута безмълвие, камбанен звън и овации след религиозна гала за хората, намерили гибелта си в 50 метрова бездна след рухването на сектор от километър и 200 метра от моста " Моранди " преди година.

Представители на премиера Джузепе Конти помолиха мениджърите на фирмата-оператор да изоставен пред алтернативата да си тръгнат близки на жертвите.

Егле Посети - Асоциация на близки на жертвите: Ще продължим да се борим със смирението на елементарни жители, само че с решителността и съзнанието, че голямата болежка в сърцата ни няма да намалее, в случай че не бъде ориентирана към позитивна цел.
Политическите водачи през днешния ден загърбиха враждите и пристигнаха дружно на церемонията, която се организира в порутен склад на мястото на нещастието.

Джузепе Конте - министър председател на Италия: Новият мост би трябвало да е отворен за придвижване през април следващата година.

 © Снимка: БГНЕС
Катастрофата стана и косвена причина за разпада на ръководещата коалиция в Рим. Движението Пет звезди упрекна съдружния си сътрудник - крайнодясната Лига на Матео Салвини - в опит за разтягане на чадър над семейството Бенетон, която управлява групата " Атлантиа " - оператор на моста. Салвини отхвърля.

Пет звезди изиска лишаване на концесията и твърди, че нещастието е резултат от неприятна поддръжка на оборудването, строено през 60-те години. " Атлантиа " отхвърля виновност като се базира на постоянните държавни инспекции.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР