Италия одобри днес нов данък върху дигиталните компании, включително американските

...
Италия одобри днес нов данък върху дигиталните компании, включително американските
Коментари Харесай

Италия последва Франция и ще наложи данък на технологичните гиганти

Италия утвърди през днешния ден нов налог върху цифровите компании, в това число американските софтуерни колоси, като част от проектобюджета си за 2020 година, съобщи организация " Ройтерс ". Има заплаха този ход да докара до ответни ограничения от Вашингтон.

Облагането, което би трябвало да влезе в действие от следващата година, ще задължи компании като " Facebook " (Facebook), " Google " (Google) и " Амазон " (Amazon) да заплащат налог от 3% върху интернет преводи, се показва в текста на проектобюджета.

Вашингтон неведнъж разгласи, че данъкът е ориентиран незаслужено към американските компании. Висш американски чиновник сподели, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е подготвен да заплаши с ответни ограничения, когато по-късно през днешния ден се срещне с италианския си сътрудник Серджо Матарела във Вашингтон.

Очаква се италианската скица да събира доходи от към 600 милиона евро (662 милиона долара) годишно, показаха източници пред " Ройтерс " в понеделник. Рим се пробва да откри различни източници, които ще му разрешат да избегне плануваното нарастване на налога върху продажбите.

Италия и други страни членки на Европейски Съюз отдавна се оплакват от метода, по който уеб колосите събират големи облаги в страните си, само че заплащат единствено няколко милиона евро налози всяка година. Неотдавна Европейски Съюз обаче не съумя да вземе единно решение за това по какъв начин да таксува софтуерните компании.

През август Франция и Съединени американски щати реализираха съглашение, което постави завършек на нерешеното състояние с френския налог върху огромните интернет компании. Според него Франция изплаща на фирмите разликата сред френския налог и планувания механизъм, направен от Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР).

Засега фирмите могат да имат облага в страни с невисок налог като Ирландия и Люксембург, без значение от кое място произлизат постъпленията.

Италианският проект подхожда в огромна степен на предложенията на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, която предходната седмица подкани държавните управления да преначертаят разпоредбите за облагане на софтуерните колоси.

Италианското държавно управление утвърди проектобюджета за 2020 година в първите часове на днешния ден. Той планува недостиг от 2.2 на 100 от брутния вътрешен артикул. Рим го е изпратил през днешния ден в Брюксел, заяви " Франс прес ". /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР