Италия обяви днес, че удължава до 31 март извънредното положение

...
Италия обяви днес, че удължава до 31 март извънредното положение
Коментари Харесай

Италия въведе нови мерки за влизаве за граждани от ЕС

Италия разгласи през днешния ден, че удължава до 31 март изключителното състояние поради COVID-19 поради опасенията от разпространяването на новия вид Омикрон, съобщи Ройтерс.

Въведеното през януари 2020 година изключително състояние, чийто период изтича в края на сегашния месец, дава право на централното държавно управление да постанова ограничаващи ограничения в страната, без да се преценява с локалните управляващи.

Освен това здравното министерство разпореди от 16 декември до 31 януари всички лица, идващи в Италия от страни в Европейски Съюз, да предявяват негативен тест за COVID-19. Досега това условие се отнасяше единствено за жители на страни отвън Европейски Съюз. Неваксинираните ще бъдат оставяни на петдневна карантина след идването.

Броят на новите случаи на дневна база в Италия непрекъснато се усилва. Днес бяха оповестени 20 677 новозаразени и 120 смъртни случая, свързани с COVID-19.

Натискът върху лечебните заведения не е толкоз мощен, както в прилежащите Австрия и Германия, където четвъртата вълна на пандемията стартира по-рано.

По данни на Европейския център за надзор и предварителна защита на болесттите в Италия са регистрирани 27 случая с разновидността Омикрон.
Свързани вести Англия вади всички страни от аления лист, тестванията остават
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР