Италия обяви днес, че експулсира двама служители на руското посолство

...
Италия обяви днес, че експулсира двама служители на руското посолство
Коментари Харесай

Шпионски скандал и в Италия: Експулсират двама служители на руското посолство в Рим

Италия разгласи през днешния ден, че експулсира двама чиновници на съветското посолство в Рим, написа Българска телеграфна агенция.

Органите на реда прецизират, че дипломатите са забъркани в шпионска спекулация, при която е задържан капитан от италианските военноморски сили. Руският дипломат Сергей Разов беше извикан за пояснения в италианското външно министерство.

„ Изразихме недоволството на италианското държавно управление и уведомихме за незабавното експулсиране на двама съветски чиновници, забъркани в този сериозен случай “, написа във „ Facebook “ италианският външен министър Луиджи Ди Майо диря срещата с съветския дипломат.



Кремъл отговори, че не разполагат с никаква информация за аргументите и събитията за задържането и допълниха, че се надяват Русия и Италия да запазят позитивните и градивни връзки.

От Москва са безапелационни, че ще отговорят реципрочно на изгонването на двамата съветски дипломати от Италия. Руското външно министерство уточни, че показва страдание за изгонването на двамата си чиновници и добави, че това не дава отговор на равнището на двустранните връзки.

Италианската полиция заяви по-рано през днешния ден, че е арестувала капитан на фрегата от италианските военноморски сили и съветски посланик, обвинени в шпионаж. Двамата са хванати при предаването на документи против пари по време на загадка среща.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР